15 September, 2018 19:23

HIRDETÉSEK AZ ÉVKÖZI 24. VASÁRNAP (szept. 16.)

1. Bérmálkozási felkészítőre még lehet jelentkezni a betöltött 13 év fölöttieknek. Jelentkezési lap elvihető a sekrestyéből és a plébániairodából. Kitöltve leadható a következő foglalkozáson, amely szept. 22-én 9-től lesz a 6. teremben.

2. Holnaptól hétfőnként kezdetét veszi a Biblia-óra az esti szentmise után a 7. teremben. Az 1. félév témája az Eukarisztia előkészítésének nyomai az Ószövetségben. Mindenki meghívott, aki vágyakozik arra, hogy a Szentírás fényében lássa és alakítsa életét.

3. Holnaputántól, kedden megkezdődik a katekumenátus az esti szentmise után a 6. teremben. Azokat a fiatalokat és felnőtteket várom ebbe a csoportba, akik Krisztus-hívőkké akarnak válni; akiket megkereszteltek, de a többi szentségben még nem részesültek, és akiket nem katolikusnak kereszteltek meg, de a katolikus egyházzal teljes közösségre kívánnak lépni, azaz katolizálni szeretnének.

4. Ugyancsak keddenként lesz egyetemistáknak hittan 19:00-tól a Szt. László Katolikus Szakkollégiumban (Simonyi út 38.)

5. Szombatonként 1900-tól Ifjúsági Hittancsoport indul 14 és 18 év közöttieknek.

6. Szerdán 1845-től képviselőtestületi ülést tartunk a 7. teremben.

7. Pénteken az esti szentmise után akolitusok évadnyitó találkozója a plébánián.

8. Szombaton, szept. 22-én lesz a ministránsok jutalomkirándulása a Gúti erdőbe a 13. században épült román stílusú templom romjaihoz. Indulás de. 10-kor a székesegyház elől. A kirándulásra minden ministráns jöhet. Jelentkezni lehet mától feliratkozással a sekrestyében.

9. Szept. 22. (szombat) 9:00-től a Svetits Katolikus Gimnázium játékos nyílt napjára hívják a 6-8. osztályos diákokat, amelyet a Boldogasszony Iskolanővérek Rendje Magyarországra érkezése 160. és alapítása 185. évének emlékére rendeznek.

10. Mához egy hétre, vasárnap FIATAL CSALÁDOSOK vasárnapi körének évadnyitó összejövetele lesz 15:30-tól a 7. teremben. Szeretettel várjuk és látjuk a csoporthoz csatlakozni akaró fiatal házasokat és családosokat.

11. Minden katolikus háztartásban éljék az ÖRÖM-HÍRT! Ezzel a mottóval vihetik magukkal a Kedves Testvérek az újságos polcról 400 Ft-os (önköltségi) áron egyházmegyénk kiadványának legújabb számát. Gondoljunk azokra is, akiknek kedvükben járhatunk azzal, ha ők is kézbe vehetik az Öröm-Hír legújabb számát.

12. Csütörtökön Kim Taegon Szt. András áldozópap, Csong Haszang Szt. Pál és társaik, koreai vértanúk emléknapja; pénteken Szt. Máté apostol és evangélista ünnepe.

Ezen a napon lesz egyházmegyénk főpásztora kinevezésének évfordulója (2015). Foglaljuk őt és püspöki szolgálatát imáinkba.

9 September, 2018 17:36

HIRDETÉSEK AZ ÉVKÖZI 23. VASÁRNAP (szept. 9.)

1. Szept. 14-én és 15-én, pénteken és szombaton kezdődik a templomi hitoktatás, amelynek beosztása:

nap, óra csoport
péntek, 16.30 1., 2., 4., 5. és 6. osztályosok
szombat, 09.00 bérmálkozásra készülők
szombat, 09.00 liturgikus gyermekkórus (szkóla)
szombat, 10.00 elsőáldozásra készülők
szombat, 19.00 14-19 év közötti ifjúságnak

2. Bérmálkozásra lehet jelentkezni a betöltött 13 év fölöttieknek. Jelentkezési lap elvihető a

sekrestyéből és a plébániairodából. Kitöltve leadható az első foglalkozáson, szept. 15-én.

Ha ismerünk olyan gyerekeket családunkban, a rokonságban vagy ismerőseink között, akiknek ezeken vagy más hittanórán lenne a helyük, de eddig még nem jöttek vagy már nem jönnek, akkor feltétlenül mondjuk meg nekik, hogy nagyon várom őket!

3. Hívom és várom az énekes kedvű gyermekeket és barátaikat a Székesegyházi Gyermekszkólába. Előzetes jelentkezés szükséges a sekrestyében a név és elérhetőségek megadásával. A próbák szeptember 15-én kezdődnek el szombatonként 10 órától. A kedves gyermeknevelő szülők ösztönözzék gyermekeiket a részvételre.

4. Szept. 12.-én, szerdán 18:45-től lesz a következő FILMKLUB a Szent József Gimnázium dísztermében (2. emelet). Megnézzük a Jákob (Izrael) című olasz filmet A filmnézést beszélgetés követi a látottakról.

5. Szept. 15-én lesz Budapesten 15 és 30 év közötti fiatalok számára ForrásPont – Ifjúsági Eucharisztikus nap. Az utazás és a részvétel ingyenes. Indulás: 10:00 órakor, a Kishegyesi úti Tesco parkolójából. Érkezés: 23:00 – 23:30 között. Ma lejár a jelentkezési határidő.

6. Szept. 17-től kezdetét veszi a Biblia-óra hétfőnként az esti szentmise után a 7. teremben. Mindenki meghívott, aki vágyakozik arra, hogy az Evangélium fényében lássa és alakítsa életét.

7. Szept. 18-tól megkezdődik a katekumenátus keddenként az esti szentmise után a 6. teremben. Mindenki meghívott, aki Krisztus-hívővé akar válni, és elszánt arra, hogy hitét a római katolikus egyházban gyakorolja; aki bár megkeresztelt, de a többi szentségben még nem részesült és aki már megkeresztelt, de a katolikus egyházzal teljes közösségre kíván lépni, azaz katolizálni szeretne.

8. Minden katolikus háztartásban legyen Debreceni Katolikus Figyelő! Ezzel a mottóval vigyék magukkal az újságos polcról 100 Ft-os (önköltségi) áron egyházközségünk kiadványának legújabb számát. Megtalálható benne a templomi gyermek- és ifjúsági hitoktatás, valamint a felnőttképzés rendje. Gondoljunk azokra is, akiknek kedvében járhatunk azzal, ha ők is kézbe vehetik a Figyelő egy példányát.

9. A jún. 18-tól szept. 2-ig megtartott nyári ministránsversenyen 27 gyermek vett részt. Közülük 3. helyezett: BRANDA HENRIK; 2. helyezettek: ÚJLAKÁN DEMETER, ÚJLAKÁN ENDRE és ÚJLAKÁN ZOLTÁN és 1. helyezett: DOBOS CSEGŐ. Odaadásukért köszönet illeti őket. Szorgalmuk jó példaadásul szolgál gyermekeinknek. Jutalmuk kirándulás szept. 22-én a Gúti erdőbe a 13. században épült román stílusú templom romjaihoz. Indulás de. 10-kor a székesegyház elől. A kirándulásra minden ministráns jöhet. Jelentkezni lehet mától feliratkozással a sekrestyében.

10. Október 20-án (szombaton) 10-től városi énekversenyre hívjuk gyermekeinket. A megmérettetésre 1 Mária-énekkel lehet nevezni mától október 13-ig. Bővebb tájékoztató olvasható a hirdetőn.

11. Szerdán Szűz Mária szent neve, csütörtökön Aranyszájú Szt. János püspök és egyháztanító emléknapja, pénteken Szt. Kereszt felmagasztalásának ünnepe és szombaton Fájdalmas Szűzanya emléknapja.