1 May, 2021 19:32

HIRDETÉSEK HÚSVÉT 5. VASÁRNAP (május 2.)

1. Ma ünnepeljük az édesanyákat. Isten éltesse őket! A gyermekeink anyák napi köszöntő műsorral kedveskednek nekik, mely az alábbi linken érhető el:

https://drive.google.com/file/d/1_keH2exEXFMpcgEfh1v_WU73b0wHckz/view?usp=sharing

Ma, elsővasárnap lévén 15 órától csendes szentségimádásra térhetünk be templomunkba 18 óráig.

2. Májusban, Szűz Anyánknak szentelt hónapban, az esti szentmisék előtt fél 6-tól énekeljük a lorétói litániát. Legyen gondunk arra, hogy családilag is köszöntsük a Boldogságos Szűz Máriát. A litánia a Hozsanna imakönyvben is megtalálható.

3. Ferenc pápa májusi rózsafüzér-maratonra hív minket. Mindennap kapcsolódjunk be a közös imába, hogy legyőzzük a járványt.

4. Elsőcsütörtökön egész napos szentségimádást tartunk. 17-kor kezdjük a szentségimádási órát papi hivatásokért.

5. Elsőpénteken, a Jézus Szíve-tisztelet napján, meglátogatjuk a betegeket.

6. Mához egy hétre lesz a Tömegtájékoztatási Világnap.

7. Liturgikus emléknapok e héten: hétfőn Szent Fülöp és Jakab apostolok ünnepét, kedden Szent Flórián és pénteken Boldog Gizella emléknapját tartjuk.

8. A Szent József-évben hittanosainknak meghirdetett rajzpályázatra beküldött alkotások megtekinthetők a Szt. Antal-szobor mellet a paravánok mindkét oldalán.

9. A személyi jövedelemadó bevallásának időszakában az 1%-os rendelkezésekre hívjuk fel Testvéreink figyelmét. A technikai számra vonatkozó előző évi rendelkezés (0011 – Magyar Katolikus Egyház) visszavonásig érvényben van, a második 1%-ról viszont minden évben újra kell nyilatkoznunk.

24 April, 2021 14:06

HIRDETÉSEK HÚSVÉT 4. VASÁRNAP (április 25.)

1. Ma Jó Pásztor-vasárnapján könyörgőnapot tartunk papi hivatásokért. Azok a fiatalok, akik Isten papságra hívó szavát felismerték önmagukban, és a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyében szeretnének papként szolgálni, küldjék be jelentkezésüket május 31-ig a Püspöki Hivatalba. Bővebb tájékoztatást a lelkiatyáktól kérhetnek.

2. Szombattól egész májusban, Szűz Anyánknak szentelt hónapban, az esti szentmisék előtt fél 6-tól énekeljük a lorétói litániát. Legyen gondunk arra, hogy ezzel otthon családilag is köszöntsük a Boldogságos Szűz Máriát. A litánia a Hozsanna imakönyvben énekes formában is megtalálható.

3. Mához egy hétre, május első vasárnapján ünnepeljük Anyák napját. Kedves szavakkal, virággal vagy verssel köszönjük meg az édesanyák fáradozását. Igyekezzünk emlékezetessé tenni ezt a szép ünnepet.

4. Liturgikus emléknap e héten: csütörtökön – Sienai Szt. Katalin, szűz és egyháztanító, Európa társvédőszentjének ünnepe.

5. A Szent József-évben hittanosainknak meghirdetett rajzpályázatra beküldött alkotások megtekinthetők a Szt. Antal-szobor mellet a paravánok mindkét oldalán.

6. Nyári napközis tábort tartunk június 21-26. között az általános iskolásoknak. Nyári hittanos tábor lesz július 5-9. között Nyírbátorban. Mindkét táborba jelentkezni lehet a plébániairodán vagy a hitoktatóknál.

7. A személyi jövedelemadó bevallásának időszakában az 1%-os rendelkezésekre hívjuk fel Testvéreink figyelmét. A technikai számra vonatkozó előző évi rendelkezés (0011 – Magyar Katolikus Egyház) visszavonásig érvényben van, a második 1%-ról viszont minden évben újra kell nyilatkoznunk.

18 April, 2021 09:07

HIRDETÉSEK HÚSVÉT 3. VASÁRNAPJÁN (április 18.)

1. Hétfőn folytatjuk a Szent József-kilenced, a Boldogságos Szűz Mária jegyesének tiszteletére. A 7 órai szentmise után énekeljük a Szent

József litániát.

2. Pénteken az esti szentmise után, 18:45-től férfikörbe várom egyházközségünk férfiait. Összejövetelünket a 7. teremben tartjuk. Szeretettel várjuk a csoporthoz csatlakozni akaró férfitestvéreinket!

3. Mához egy hétre, Húsvét 4. vasárnapján, Jó Pásztor-vasárnapján könyörgőnapot tartunk papi hivatásokért és jó termésért búzaszenteléssel.

4. Gyóntatószékben továbbra sem gyóntatunk. A szentgyónás végezhető a szentély mögötti folyosón az 5. és a 6. teremben. Minden szentmise előtt egy fél órával kezdődik a gyóntatás.

5. Azok a fiatalok, akik Isten papságra hívó szavát felismerték önmagukban, és a Debrecen- Nyíregyházi Egyházmegyében szeretnének papként szolgálni, küldjék be jelentkezésüket május 31-ig a Püspöki Hivatalba. Bővebb tájékoztatást a lelkiatyáktól kérhetnek.

6. Liturgikus emléknapok e héten: pénteken — Szt. Adalbert püspök és vértanú és szombaton — Szt. György vértanú emléknapja lesz.

7. Nyári napközis tábort tartunk június 21-26. között az általános iskolásoknak. Nyári hittanos tábor lesz július 5-9. között Nyírbátorban. Mától mindkét táborba fogadjuk a jelentkezéseket. Jelentkezni lehet a plébániairodán vagy a hitoktatóknál.

Mentes a vírusoktól. www.avast.com