20 September, 2020 08:05

HIRDETÉSEK AZ ÉVKÖZI 25. VASÁRNAP (szept. 20.)

1. Kedden, megkezdődik a katekumenátus az esti szentmise után, 18:30-kor, az 5. teremben. Erre várom mindazokat, akik keresztelkedni akarnak; akik bár megkereszteltek, de a többi szentségben még nem részesültek, és akik a katolikus egyházzal teljes közösségre kívánnak lépni, azaz katolizálni szeretnének.

2. Szombaton 15 órától szemlélődő erdei gyalogtúrára hívjuk minden korosztálybeli Testvérünket a Nagyerdőre. A túra hossza 3,5 km (kb. 1 óra). Gyülekező 14.45-től a köztemető 3-as kapuja előtt.

3. Liturgikus ünnepek és emléknapok e héten: hétfőn — Szent Máté apostol és evangélista ünnepe. Ezen a napon lesz egyházmegyénk főpásztora kinevezésének 5. évfordulója. Foglaljuk őt és püspöki szolgálatát imáinkba!

Szerdán — Pietrelcinai Szt. Pió áldozópap emléknapja, csütörtökön — Szt. Gellért püspök és vértanú ünnepe.

Mához egy hétre ünnepeljük a SZENTÍRÁS VASÁRNAPJÁT és tartjuk az elvándorlók és menekültek világnapját.

4. Október 8–11. között rendezik meg „72 óra kompromisszum nélkül” elnevezésű, háromnapos önkéntes ifjúsági akciót. Ebben a programban a fiatalokat arra hívják, hogy együtt tegyenek másokért, környezetükért, és segítsenek ott, ahol szükség van rájuk. A résztvenni akaró fiatalok jelentkezhetnek mátólfeliratkozássala sekrestyében vagy a plébániairodán.

5. Az elmúlt hetekben több bejelentés is történt városunkban, mely szerint csalók próbáltak tévedésbe ejteni idős személyeket.

Az úgynevezett „unokázós” csalók telefonon hívják fel az idős embereket. Az elkövetők a kiszemelt áldozat hozzátartozójának – unokájának, gyermekének, házastársának – adják ki magukat, vagy azt mondják, hogy az ő megbízásából telefonálnak. Azt állítják, hogy a hozzátartozó valamilyen bajba került (például autóbalesetet szenvedett vagy olyan ügyletbe keveredett, amellyel nagy tartozást halmozott fel) és sürgősen pénzre van szüksége.

Ilyen esetekben legyenek óvatosak és azonnal ellenőrizzék a hívás valóságtartalmát! Hívják fel azt a személyt, akire az ismeretlen telefonáló hivatkozik! Ha nem tudják elérni a hívott felet, akkor vegyék fel kapcsolatot valamelyik másik közeli hozzátartozójukkal!

Soha ne bízzanak meg váratlanul telefonáló vagy személyesen megjelenő idegen személyben!

Mentes a vírusoktól. www.avast.com

13 September, 2020 17:09

HIRDETÉSEK AZ ÉVKÖZI 24. VASÁRNAP (szept. 13.)

1. Ma országos gyűjtést tartunk a Szentföldi Katolikus Egyház javára.

2. Megkezdődött a templomi hitoktatás, amelynek beosztása olvasható a hirdetőn.

3. Bérmálkozásra jelentkezhetnek a betöltött 13 év fölötti fiataljaink. Jelentkezési lap a bérmálkozási felkészítőre elvihető a sekrestyéből vagy kérhető a plébániairodán.

4. Holnaptól kezdődik a bibliaóra az esti szentmise után itt a templomban. Mindenki meghívott, aki vágyakozik arra, hogy az Evangélium fényében lássa és alakítsa életét.

5. Kedden 18 órától kezdetét veszi a FILMKLUB a Szent József Gimnázium dísztermében (2. emelet). Megnézzük a Mennyország gyermekei c. palesztin filmet. Hossza 1 óra 27 perc.

6. Szerdán 10 órától megkezdődik az Idősek Akadémiája a 7. teremben. Témája: Nagytakarítás – megtisztuláshoz, mélyebb önismerethez. A beszélgetéseket vezeti Berényiné dr. Felszeghy Márta. Hívom az időseket, hogy velük egykorúak derűs társaságában töltsenek el néhány tartalmas délelőtti órát.

7. Szept. 22-én, kedden, megkezdődik a katekumenátus az esti szentmise után, 18:30-kor, a 6. teremben. Mindazokat várom erre, aki katolikus keresztény akar lenni; aki bár megkeresztelt, de a többi szentségben még nem részesült, és aki a katolikus egyházzal teljes közösségre kíván lépni, azaz katolizálni szeretne.

8. Minden katolikus háztartásban legyen Debreceni Katolikus Figyelő! Ezzel a mottóval elvihető az újságos polcról 100 Ft-os (önköltségi) áron egyházközségünk kiadványának legújabb száma. Megtalálható benne a templomi gyermek- és ifjúsági hitoktatás, valamint a felnőttképzés rendje.

9. A jún. 21-től szept. 2-ig megtartott nyári ministránsversenybe 28 gyermek kapcsolódott be. Közülük 3. helyezett: BARANYA TAMÁS (14 alkalommal); 2. helyezett: FEKETE KRISTÓF (15 alkalommal) és 1. helyezett GYARMATI BALÁZS (20 alkalommal). Odaadásukért köszönet illeti őket. Szorgalmuk jó példaadásul szolgál gyermekeinknek.

10. Liturgikus ünnepek és emléknapok e héten: hétfőn — Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepe, kedden — Fájdalmas Szűzanya emléknapja és szerdán — Szt. Kornél pápa és Szt. Ciprián püspök vértanúk emléknapja.

Mentes a vírusoktól. www.avast.com

6 September, 2020 09:07

HIRDETÉSEK AZ ÉVKÖZI 23. VASÁRNAP (szept. 6.)

1. Ma, elsővasárnap 15 órától szentségimádásra térhetünk be 18 óráig.

2. Pénteken, szept. 11-én, kezdődik a templomi hitoktatás, amelynek beosztása olvasható a hirdetőn.

Azesti szentmise után, 18:45-től férfikörbe várom egyházközségünk férfiait. Összejövetelünket az 5. teremben tartjuk. Szeretettel várjuk a csoporthoz csatlakozni akaró férfiakat!

3. Szombaton kezdődik:

— 9 órátóla bérmálkozási felkészítő a 6. teremben,

— 10 órától az idén szeptember 20-án és 27-én elsőáldozók összevont hittanórája a templomban

— és 11 órától a jövő év májusában elsőáldozók felkészítője az 5. teremben.

Jelentkezési lap az elsőáldozási és a bérmálkozási felkészítőre elvihető a sekrestyéből vagy kérhető a plébániairodán.

4. Mához egy hétre, szeptember 13-án, perselygyűjtést tartunk a Szentföldi Katolikus Egyház javára.

5. Szept. 14-én az esti mise után 7. teremben elkezdődik a bibliaóra és szept. 15-én 18 órától a FILMKLUB a Szent József Gimnázium dísztermében (2. emelet).

6. Minden katolikus háztartásban legyen Debreceni Katolikus Figyelő! Ezzel a mottóval elvihető az újságos polcról 100 Ft-os (önköltségi) áron egyházközségünk kiadványának legújabb száma. Megtalálható benne a templomi gyermek- és ifjúsági hitoktatás, valamint a felnőttképzés rendje.

7. Liturgikus ünnepek és emléknapok e héten: hétfőn — Szt. Márk, István és Menyhért, kassai vértanúk, kedden — Szűz Mária születése (Kisboldogasszony) ünnepe, szombaton — Szűz Mária szent nevének emléknapja.

8. A szentmise és a templomi szertartások egész idején minden résztvevő továbbra is köteles a szájat és orrot eltakaró védőmaszkot vagy sálat viselni, és érkezéskor kezet fertőtleníteni. Érkezéskor és távozáskor kerüljük a csoportosulást.

9. A szentgyónás végezhető a gyóntatószék helyett a 7. és a 6. teremben. Minden szentmise előtt egy fél órával kezdődik a gyóntatás, és tart addig, amíg szükséges.

10. A Szent Erzsébet Idősek Otthona gazdasági vezető munkatársat keres. Részletek olvashatók a hirdetőn.

Mentes a vírusoktól. www.avast.com