10 November, 2018 20:16

HIRDETÉSEK AZ ÉVKÖZI 32. VASÁRNAP (november 11.)

1. Ma 19 órától az I. világháború lezárásának 100. évfordulóján a Debrecen Helyőrségi Zenekar és a Kodály Kórus közös koncertjén vehetünk részt, amellyel emlékezünk elesett hősökre. Műsoron lesz Gabriel Fauré (1845-1924) Requiem (1900) c. darabja.

2. Szerdán 10:00-től MAGUNKRÓL — (nem csak) MAGUNKNAK címmel folytatódik az Idősek Akadémiája a 7. teremben.

3. Csütörtökön 16.30-tól folytatódik a mediációs (békés konfliktusmegoldási beszélgetésforma) program plébániánkon a 6. teremben.A mediációs beszélgetésekre előzetesen be kell jelentkezni Berényiné dr. Felszeghy Márta családgondozónál. Telefonszáma (06/20/627-7650) a hirdetőn megtalálható.

4. Pénteken, november 16-án, 14.00-15.30 között véradókat várnak véradásra a Szent Erzsébet Otthonba (Tátra u. 2-6.).

5. Szombaton, nov. 17-én 19:00-tól Szt. Erzsébet-bál lesz a Szt. József Gimnázium tornatermében. Mindenki: gyerek, fiatal és idős jöjjön el, és legyen részese a báli mulatozásnak! Becsomagolt tombolatárgyak felajánlhatók és leadhatók a plébánián vagy a sekrestyében!

Belépőjegy felnőtteknek 2 000, diákoknak (diákigazolvánnyal) 1 000 Ft-ért váltható a plébániairodán. 12 éves korig a belépés ingyenes. Támogatójegy vásárlásával támogatható a bál.

A terem előkészítése a bálra délelőtt 9-től lesz, amelynél sok segítő kézre van szükség. Ezért minél többen jöjjenek a teremberendezésre, mely már önmagában is közösségépítés. Annak is igen értékes a munkája, aki csak egy-két órát tud erre fordítani.

6. Mához egy hétre lesz a Szegények Világnapja; a 18 órai szentmise után pedig KECSKÉS MÓNIKA jótékonysági orgonahangversenyén vehetünk részt. Műsora a hirdetőn olvasható.

7. Liturgikus emléknapok és ünnepek e héten: hétfőn Szt. Jozafát püspök és vértanú, kedden Magyar szentek és boldogok, csütörtökön Nagy Szt. Albert püspök és egyháztanító emléknapja lesz.

8. Köszönetet mondok azon kedves testvéreknek, akik erre az évre már befizették az egyházfenntartói hozzájárulásukat. Ezzel kifejezték, hogy magukénak érzik egyházközségünket, és ilyen formában is törődnek vele.

Egyben kérem, hogy akik még nem rendezték egyházi hozzájárulásukat erre az évre, azok szíveskedjenek befizetni átutalással, az újságospolcról elvihető sárga csekken, vagy személyesen a plébánián. ill. a sekrestyében. Az egyházi hozzájárulás mértéke egyházmegyénkben jövedelemarányos: az önálló jövedelemmel rendelkezők éves jövedelmének 0,5%-a.

Az önkéntes egyházfenntartói hozzájárulás az egyházközség működésének anyagi alapját biztosítja.

3 November, 2018 21:02

HIRDETÉSEK AZ ÉVKÖZI 31. VASÁRNAP (november 4.)

1. Ma a fél 12-es szentmise után szentségimádásra térhetünk be 18 óráig.

2. Pénteken az esti szentmise után, 18:45-től hitelmélyítő találkozásra, férfikörbe hívom és várom egyházközségünk egyedülálló férfi tagjait, a házas és/vagy gyermekes édesapákat. A 6. teremben fogunk gyülekezni.

3. Szombaton, nov. 10-én 15 órától püspök atya beszámolót tart a véget ért püspöki szinódusról a Megtestesülés-templomban. A résztvevők a 18 órai szentmise után maradhatnak vacsorára. A közös vacsorán való részvételhez mindenképp szükséges a regisztráció november 6-ig a https://goo.gl/forms/KhOVWdBQ6YzTaFal1 oldalon.

Minden érdeklődőt várnak szeretettel.

4. Mához egy hétre, vasárnap 19 órától az I. világháború lezárásának 100. évfordulóján a Debrecen Helyőrségi Zenekar és a Kodály Kórus közös koncertjén vehetünk részt, amellyel emlékezünk elesett hősökre. Műsoron lesz Gabriel Fauré (1845-1924) Requiem (1900) c. darabja.

5. Liturgikus emléknapok és ünnepek e héten: hétfőn Szent Imre herceg ünnepe, pénteken a lateráni bazilika felszentelésének ünnepe, szombaton Nagy Szent Leó pápa és egyháztanító emléknapja.

6. Nov. 17-én 19:00-tól Szt. Erzsébet-bál lesz a Szt. József Gimnázium tornatermében. Mindenki: gyerek, fiatal és idős jöjjön el, és legyen részese a báli mulatozásnak! Becsomagolt tombolatárgyak felajánlhatók és leadhatók a plébánián vagy a sekrestyében!

Belépőjegy felnőtteknek 2 000, diákoknak (diákigazolvánnyal) 1 000 Ft-ért váltható a plébániairodán. 12 éves korig a belépés ingyenes. Támogatójegy vásárlásával támogatható a bál, azok részéről, akik nem akarnak eljönni.