16 October, 2021 20:52

HIRDETÉSEK AZ ÉVKÖZI 29. VASÁRNAP (október 17.)

1. Ma:

van missziós vasárnap. Szolidáris elkötelezettségünket a missziók ügye mellett most kifejezhetjük nagylelkű perselyadományunkkal, amelyért hálás köszönetet mondok.

— A 10 órakor kezdődő szentmisében püspök atya nyitja/nyitotta meg a szinódusi folyamat egyházmegyei szakaszát.

— A Szent József Gimnázium diákjainak és tanárainak használt, de jó állapotú tárgyai keresnek új gazdát a ma délelőtti garázsvásáron a templomkertben. A környezetbarát vásár bevételét az iskola jótékony céljaira ajánlják föl.

— Az esti szentmise után Szamosi Szabolcs orgonaművész koncertjén vehetünk részt.

2. Kedden 18 órától folytatódik a FILMKLUB a Szent József Gimnázium dísztermében (2. emelet). Megnézzük a Mennyország gyermekei c. palesztin filmet. Utána beszélgetést tartunk látottakról.

3. Szerdán 9 órától kezdődik az Idősek Akadémiája a 7. teremben. Hívom az időseket, hogy velük egykorúak derűs társaságában töltsenek néhány tartalmas délelőtti órát.

4. Okt. 23-án egyházközségi zarándoklat Mátraverebély-Szentkútra autóbusszal. Visszafelé megnézzük Recsken a történelmi emlékhelyet. Az útiköltség 5500 Ft/fő. Mától lehet jelentkezni feliratkozással legkésőbb október 20-ig a sekrestyében vagy a plébániairodán.

5. Liturgikus ünnepek és emléknapok e héten: hétfőn Szent Lukács evangélista ünnepe, csütörtökön Boldog IV. Károly király, pénteken Szt. II. János Pál pápa és szombaton — nemzeti ünnepünkön— Kapisztrán Szt. János áldozópap emléknapja.

6. November 20-án, szombaton este 6 órától tartjuk az idén jubiláló házaspárok szentmiséjét, akik 5-10-15-20-25-50 vagy ennél több éve kötöttek szentségi házasságot.Kérem ezeknek a házaspároknak a jelentkezését akár a sekrestyében, akár a plébániairodán.

Mentes a vírusoktól. www.avast.com

10 October, 2021 16:30

HIRDETÉSEK AZ ÉVKÖZI 28. VASÁRNAP (október 10.)

1. Ma Ferenc pápa Rómában ünnepélyesen megnyitja a Világszinódust a szinódusról.

2. Ma a Szent József Gimnázium diákjainak és tanárainak használt, de jó állapotú tárgyai keresnek új gazdát a mai és jövő vasárnap délelőtti garázsvásáron, a templomkertben. A környezetbarát vásár bevételét az iskola jótékony céljaira ajánlják föl.

3. Ma a homokkerti Magyarok Nagyasszonya-kápolna búcsúi szentmiséje 16:30-kor kezdődik.

4. Ma 17 órától székesegyházunkban résztvehetünk Meister Éva erdélyi színművésznő, Magyar Művészetért-díjas és a Magyar Kultúra Lovagja Trianoni Harangok c. előadásán, amelyen írók-költők zeneszerzők műveivel megszólaltatja a trianoni diktátum utáni magyar életérzést.

5. Pénteken az esti szentmise után, 18:45-től férfikörbe hívom egyházközségünk férfiait. Összejövetelünket az 5. teremben tartjuk.

6. Vasárnap a 10 órai szentmisében ünnepélyes megnyitóval veszi kezdetét a szinódus egyházmegyei szakasza.

Az esti szentmise után Szamosi Szabolcs orgonaművész koncertjén vehetünk részt.

7. Liturgikus ünnepek és emléknapok e héten: hétfőn Szt. XXIII. János pápa és pénteken Jézusról nevezett (Avilai) Szt. Teréz szűz és egyháztanító emléknapja.

Mához egy hétre lesz missziós vasárnap. Szolidáris elkötelezettségünket a missziók ügye mellett — az imádság kötelékeinek ápolását továbbra is folytatva — most kifejezhetjük nagylelkű perselyadományainkkal is.

8. Értékes hitvalló szokás az újonnan készült vagy felújított síremlék megszenteltetése. Aki szeretne síremlékszentelést kérni, mielőbb jelezze a plébánián.

9. Minden katolikus háztartásban éljék az ÖRÖM-HÍRT! Ezzel a mottóval elvihető az újságos polcról 400 Ft-os (önköltségi) áron egyházmegyénk kiadványának legújabb számát.

10. Okt. 23-án egyházközségi zarándoklat Mátraverebély-Szentkútra autóbusszal. Visszafelé megnézzük Recsken a történelmi emlékhelyet. Az útiköltség 5500 Ft/fő. Mától lehet jelentkezni feliratkozással legkésőbb október 20-ig a sekrestyében vagy a plébániairodán.

11. November 20-án, szombaton este 6 órától tartjuk az idén jubiláló házaspárok szentmiséjét, akik 5-10-15-20-25-50 vagy ennél több éve kötöttek szentségi házasságot.Kérem ezeknek a házaspároknak a jelentkezését akár a sekrestyében, akár a plébániairodán.

Mentes a vírusoktól. www.avast.com

2 October, 2021 20:23

HIRDETÉSEK AZ ÉVKÖZI 27. VASÁRNAP (október 3.)

1. Október 1-én Rómában diakónussá szentelték Tóth László akolitust, plébániánk gyakornokát.

2. Ma, elsővasárnap, 15 órától szentségimádásra térhetünk be 18 óráig.

3. Kedden 18 órától kezdetét veszi a FILMKLUB a Szent József Gimnázium dísztermében (2. emelet). Megnézzük a Ferenc, a nép pápája című olasz-argentin film 2. részét.Utána beszélgetést tartunk látottakról.

4. Elsőcsütörtökön a 7 órai szentmise után szentségimádásra térhetünk be az egész nap folyamán este fél 6-ig. Egy-egy szentségimádási óra megtartására ketten-hárman összefogva feliratkozhatnak a sekrestyében. 17-kor kezdjük a szentségimádási órát papi hivatásokért.

5. Pénteken 16.30-tól kezdjük a rózsafüzér-imádkozást a gyermekekkel a templomban. Erre szeretettel hívom őket testvéreikkel és szüleikkel együtt.

6. Szombaton szüretre hívom és várom hittanos gyermekeinket, fiataljainkat, testvéreiket és szüleiket Pallagra a Mezőgazdaságtudományi Kar Tangazdaságának szőlőjébe. Ott lesz a gyülekező fél 10-től. A biciklisek 9-kor indulnak a székesegyház elől.

A szervezés és ebédeltetés megkönnyítése érdekében mától lehet jelentkezni a szüretre feliratkozással legkésőbb október 8-ig a hitoktatóknál, a sekrestyében vagy a plébániairodán. A résztvevők kést vagy metszőollót hozzanak magukkal.

7. Vasárnap a homokkerti Magyarok Nagyasszonya-kápolna búcsúi szentmiséje 16:30-kor kezdődik.

8. Minden katolikus háztartásban éljék az ÖRÖM-HÍRT! Ezzel a mottóval elvihető az újságos polcról 400 Ft-os (önköltségi) áron egyházmegyénk kiadványának legújabb számát. Gondoljunk azokra is, akiknek kedvükben járhatunk azzal, ha ők is kézbe vehetik az Öröm-Hír legújabb számát.

9. Liturgikus ünnepek és emléknapok e héten: hétfőn Assisi Szt. Ferenc emléknapja, csütörtökön Rózsafüzér Királynője emléknap és pénteken Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya főünnepe.

10. Októberben reggel 07.30-kor és az esti szentmisék előtt 17.30-tól imádkozzuk a rózsafüzért. Egy-egy nap esti rózsafüzér-imádkozásának vezetésére kérem a Kedves Testvérek feliratkozását a sekrestyében. Minden nap egy valaki, vagy 2-3-an, vagy akár egy család is lehet a rózsafüzér elimádkozásának felelős vezetője.

Mentes a vírusoktól. www.avast.com