16 February, 2019 18:03

HIRDETÉSEK AZ ÉVKÖZI 6. VASÁRNAP (FEBR. 17.)

1. Ma 15:30-tól FIATAL CSALÁDOSOK vasárnapi körének összejövetelét tartjuk a 7. teremben. Szeretettel várjuk és látjuk a csoporthoz csatlakozni akaró fiatal házasokat és családosokat.

19 órától Csorba Gergő jótékonysági orgonakoncertjén vehetünk részt. Műsora a hirdetőn olvasható.

2. Hétfőn 18 órától lesz a következő FILMKLUB a Szent József Gimnázium dísztermében (2. emelet). Megnézzük az 1995-ben készített MÓZES olasz-francia-cseh film 2. részét (1 óra 30 perc). A filmnézést beszélgetés követi a látottakról. Így ezen a napon nem lesz bibliaóra.

3. Pénteken, február 22-én lesz a jegyesbeszélgetés-sorozat III. alkalma 18:45-től a 7. teremben. A részvételnek nem akadálya az, ha eljegyzés még nem volt, vagy az esküvő ideje még nincs kitűzve.

4. Szombaton 10 órától tartjuk az elsőáldozásra készülő gyermekek összevont hittanóráját a templomban.

15 órától pedig csendes erdei gyalogtúrára hívjuk minden korosztálybeli Testvérünket a Nagyerdő egyik legszebb részére. A túra hossza 3,5 km (kb. 1 óra). Gyülekező 14.45-től a köztemető 3-as kapuja előtti körforgalomnál.

5. Vasárnap országos gyűjtést tartunk a katolikus iskolák javára. Szeretettel köszönjük meg a Kedves Hívek minden eddig nyújtott támogatását egyházi iskoláink működése érdekében. Egyházmegyénkben az elmúlt években gyarapodott az egyházi fenntartású iskolák száma. Így az állami támogatás mellett az egyházmegye részéről is egyre több ráfordítással jár a 10 iskola fenntartása. Ehhez kérjük híveink imáit és nagylelkű adományait.

17:30-kor ünnepélyes esti dicséretet (vesperást) éneklünk.

6. Liturgikus emléknapok és ünnepek e héten: pénteken lesz Szt. Péter apostol székfoglalásának ünnepe, szombaton pedig Szt. Polikárp püspök és vértanú emléknapja

7. 4 hitéleti program a közeljövőben:

· Egyházközségünk kedvelt Idősakadémiája kiegészül az Idős Akadémia „Plusz” foglalkozássorozattal. Az 1. foglalkozás február 27-én 10.00-kor kezdődik a 7. teremben. Témája: Az egészség – kincs! Orvosi tanácsok az egészséges időskori évekért. Szeretettel várjuk azokat, akik szívesen gyűjtik az igazi kincseiket!

· Március 1-jén 17 órakor veszi kezdetét a Nők Ökumenikus Világimanapja a Svetits Szent Kereszt kápolnájában. Az imanap idei témája: „Jöjjetek, mert már minden készen van” (Lk 14,17). Kicsiket és nagyokat, nőket és férfiakat egyaránt szívesen várnak az imaórára.

· Március 2-án, szombaton 15.00 órától jelmezes farsangi mulatságot tartunk jelmezversennyel és tombolahúzással gyermekek és szüleik részére a Szt. József Ált. Isk. tornatermében (Szt. Anna u. 19.). Minden gyermek jöjjön el, és otthonról hozott süteménnyel járjunk egymás kedvében!

· Március 3-án a 10 órai szentmisében akolitusokat avat Palánki Ferenc püspök atya.

11 February, 2019 07:09

HIRDETÉSEK AZ ÉVKÖZI 5. VASÁRNAP (FEBR. 10.)

1. Ma veszi kezdetét és a következő vasárnapig tart a Házasság Hete. Közel két évtizede Angliából indult el ez a kezdeményezés, amely minden évben egy hétig a házasság és a család fontosságára kívánja irányítani a figyelmet. Hazánkban az országos eseménysorozatot 2008 óta rendezik meg a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával.

2. Ma van egyházközségünk negyedéves kiadványának, a Debreceni Katolikus Figyelő lapzártája. Kérem a Kedves Testvéreket, hogy a Figyelő nagyböjtre megjelenő számába írt cikkeiket mielőbb juttassák el a szerkesztőségbe.

3. Szerdán 10 órától folytatódik a 6. teremben az Idősek Akadémiája. Témája: DÖNTŐ TALÁLKOZÁS. Hívom és várom az időseket, hogy velük egykorú emberek derűs társaságában töltsenek el néhány tartalmas délelőtti órát.

4. Csütörtökön 16.30-tól folytatódik a mediációs (békés konfliktusmegoldási beszélgetésforma) program a 6. teremben. Még van szabad időpont, lehet jelentkezni Berényiné dr. Felszeghy Márta családgondozónál. Telefonszáma (06/20/627-7650) a hirdetőn megtalálható.

5. Pénteken, február 15-én lesz a jegyesbeszélgetés-sorozat II. alkalma 18:45-től a 7. teremben. A részvételnek nem akadálya az, ha eljegyzés még nem volt, vagy az esküvő ideje még nincs kitűzve.

6. Vasárnap 19 órától Csorba Gergő jótékonysági orgonakoncertjén vehetünk részt. Műsora a hirdetőn olvasható.

7. Liturgikus emléknapok és ünnepek e héten: hétfőn A Lourdes-i Boldogságos Szűz Mária emléknapja egyben a Betegek Világnapja. A Betegek Világnapja jó alkalom arra, hogy megköszönjük az egészségügyben fáradozók odaadó helytállását. Csütörtökön Szt. Cirill szerzetes és Szt. Metód püspök, Európa társvédőszentjei ünnepe lesz.

8. Országos elsőáldozás lesz a 2020-as Budapesti Nemzetközi Eukarisztikus Kongresszus nyitó szentmiséjén lesz Budapesten a Puskás Ferenc Stadionban, szeptember 13-án, vasárnap.

Az országos elsőáldozás olyan egész életre szóló élményt ad a résztvevőknek, hogy megéri vállalni érte a felkészítéssel, a szervezéssel és az utazással járó áldozatot.

Az Eucharisztiában először ott részesülők felkészítését, első gyóntatását és az adminisztrációt helyben végezzük a jól bevált gyakorlat szerint.

Kérem a kedves szülőket, hogy akik akarják, hogy 2020 szeptemberében 4. osztályba járó gyermekük az országos elsőáldozáson legyen elsőáldozó, a jelentkezési lapot kitöltve mielőbb adják le a hitoktatónál, a sekrestyében vagy a plébániairodán. A jelentkezési lap kérhető a hitoktatótól, elvihető a sekrestyéből és a plébániairodából.

4 February, 2019 21:41

HIRDETÉSEK AZ ÉVKÖZI 4. VASÁRNAP (FEBR. 3.)

1. Ma, az új hónap első vasárnapján a szentmisék végén Balázs-áldásban részesülhetnek a hívek; a fél 12-es szentmise után szentségimádásra térhetünk be 18 óráig.

2. Elsőcsütörtökön egész napos szentségimádást tartunk 18 óráig.

3. Mához egy hétre, február 10-én leszegyházközségünk negyedéves kiadványának, a Debreceni Katolikus Figyelő lapzártája. Kérem a Kedves Testvéreket, hogy a Figyelő nagyböjtre megjelenő számába írt cikkeiket mielőbb juttassák el a szerkesztőségbe.

4. Liturgikus emléknapok és ünnepek e héten: kedden Szt. Ágota szűz és vértanú, szerdán Miki Szt. Pál és társai vértanúk emléknapja lesz.

5. A Házas hétvégés közösség szeretettel meghívja az 5–nél nem kevesebb, de 15-nél nem több éve szentségi házasságban élő házaspárokat február 23-ra a Szent László templomba a 18 órakor kezdődő szentmisére, majd gyertyafényes vacsorára a Szent II. János Pál terembe. Szeretnének mindenkit megvendégelni, ám a terem befogadóképessége miatt kérik, hogy a párok mielőbb jelentkezzenek a plébánián. A vacsora költségeit a Házasság Hete rendezvényeinek keretében a közösség állja.

6. Zarándoklat Csíksomlyóra a pápai szentmisére május 31 – június 2. között. Indulás máj 31-én, pénteken kora reggel; érkezés jún. 2-án, vasárnap későn este.Szállás Marosfőn, félpanzióval: 45 euró, (2 éjszaka, 1 vacsora, 2 reggeli)A buszköltség létszámtól függően alakul. 50 fő esetén kb. 9000 Ft.

Jelentkezni lehet Laczovicsné Szatmári Máriánál, tel.: 06/30/460-2303.

7. Országos elsőáldozás lesz a 2020-as Budapesti Nemzetközi Eukarisztikus Kongresszus nyitó szentmiséjén lesz Budapesten a Puskás Ferenc Stadionban, szeptember 13-án, vasárnap.

Az országos elsőáldozás olyan egész életre szóló élményt ad a résztvevőknek, hogy megéri vállalni érte a felkészítéssel, a szervezéssel és az utazással járó áldozatot.

Az Eucharisztiában először ott részesülők felkészítését és első gyóntatását helyben végezzük a jól bevált gyakorlat szerint.

Kérem a Kedves Szülőket, ha akarják, hogy a 2020 szeptemberében 4. osztályba járó gyermekük az országos elsőáldozáson legyen elsőáldozó, jelentsék be gyermekeiket. A jelentkezési lap kérhető a hitoktatótól, elvihető a sekrestyéből és a plébániairodából.