24 August, 2019 14:59

HIRDETÉSEK AZ ÉVKÖZI 21. VASÁRNAP (aug. 25.)

1. Vasárnap, szept. 1-jén VENI SANCTE-t tartunk a 18 órai szentmisében, és megáldjuk a diákokat, iskolatáskájukat és a pedagógusokat.

2. E hét liturgikus emléknapjai: kedden Szent Mónikáé, szerdán Szt. Ágoston püspök és egyháztanítóé, csütörtökön pedig Keresztelő Szt. János vértanúságáé.

3. Szept. 6-án, pénteken az esti szentmise után, 18:45-től hitelmélyítő találkozásra, férfikörbe hívom és várom a házas és/vagy gyermekes édesapákat, valamint egyházközségünk egyedülálló férfi tagjait. Az 5. teremben fogunk gyülekezni. Összejövetelünket szerény agapéval zárjuk.

4. Szept. 14 én biciklikirándulásra indulunk Székelyhídra a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett Gyermek Jézus Otthonba. Lesz közös szentmise a gyerekekkel, és jó idő esetén fürdőzés az ottani termálfürdőben, ahová a belépő 10 lei.

A távolság oda-vissza kb. 85 km. Indulás fél 8-kor a székesegyház elől. Az útvonal: Debrecen, Létavértes és Székelyhíd. Visszafelé ugyanezen az útvonalon jövünk, és érkezünk vissza kb. 18:30-ra. Az élelemről a résztvevők maguk gondoskodnak.

Jelentkezni lehet szeptember 7-ig a sekrestyében vagy a plébániairodán.

5. Az ‘1 KIS + ’ VERSENY 11. kérdése: Jellemezd néhány mondatban Szent Mónika kapcsolatát fiával, Szt. Ágostonnal a megtérése előtt! A megfejtés egyházközségünk e-mail címére (szentannapl) küldendő.

Mentes a vírusoktól. www.avast.com

23 August, 2019 08:14

HIRDETÉSEK AZ ÉVKÖZI 20. VASÁRNAP (aug. 18.)

1. Hétfőn lesz Szt. Bernát apát és egyháztanító emléknapja.

2. Kedden, Szent István király főünnepén, szentmisét tartunk 7, 8, fél 12 és 18 órakor.

Ezen a napon ülik a debreceni Szent István-templom búcsúját, amely 16:00 órától kezdődik. Előtte 15:30-tól imádkozzák a rózsafüzért.

3. Szerdán Szt. X. Piusz pápa, csütörtökön a Boldogságos Szűz Mária királynő emléknapja lesz, és szombaton Szt. Bertalan apostol ünnepét tartjuk.

4. Folytatjuk a jó állapotban lévő használt vagy új tanszerek gyűjtését az új tanévre. A tanszereket leadhatják a sekrestyében vagy a plébániairodán. A tanszerek mellett pénzbeli hozzájárulás is adható. Az utóbbi gyűjtésére szolgál a Karitász-persely a templomban. Az adományok enyhítenek azon szülők gondjain, akiknek megnehezített a tanévkezdés.

5. A Kölcsey Központban megnyitott Boldogasszony-vándorkiállítás megtekinthető szeptember 10-ig.

6. Az ‘1 KIS + ’ VERSENY 10. kérdése: Hol telepedett le hazánkban a Szent Bernát által alapított ciszterci szerzetesrend?

A megfejtés egyházközségünk e-mail címére (szentannapl)

küldendő.

Mentes a vírusoktól. www.avast.com

12 August, 2019 08:32

HIRDETÉSEK AZ ÉVKÖZI 19. VASÁRNAP (aug. 11.)

1. Ma 16 órakor lesz Ebesen a templombúcsú a Szent Lőrinc-templom felszentelésének 21. évfordulóján.

2. Kedden Boldog XI. Ince pápa, szerdán Szt. Maxmilián Mária Kolbe áldozópap és vértanú emléknapja.

3. Csütörtökön Szűz Mária Mennybevétele (Nagyboldogasszony) parancsolt ünnepén a szentmisék 7, 8, 10 és 18 órakor lesznek. Az esti szentmise előtt 17:30-tól Loretói Litániát énekeljük. Ezen az ünnepen szünetelni fog ügyfélfogadás a plébániairodán.

Augusztus 15-én nyílik meg a Kölcsey Központban a Boldogasszony vándorkiállítás 9:30-tól, amely szeptember 10-ig 18 óráig megtekinthető.

4. Már előre hirdetjük a Kedves Testvéreknek, hogy aug. 20-án, Szent István király főünnepén a szentmisék 7, 8, fél 12 és 18 órakor lesznek.

5. Legyen öröm az iskolakezdés! – elnevezéssel segélyakciót indított a Katolikus Karitász szeptember 15-ig. Az összefogáshoz csatlakozhatunk jó állapotban lévő iskolatáskák, tornafelszerelések és taneszközök gyűjtésével; a 1356-os adományvonal hívásával – egy hívás 500 forint támogatást jelent –, online adományozással pedig a szervezet honlapján – www.karitasz.hu– keresztül. A Katolikus Karitász központi bankszámláján is várja az adományokat „Iskolakezdés” megnevezéssel: Raiffeisen Bank 12011148–00124534–00100008.

És mennyit érnek az adományaink? Egy hívás egy színesceruza-készlet, tíz hívás egy iskolatáska árát jelenti.

6. A Római Katolikus Kórházlelkészi Szolgálat az egyházmegyénk területén található 9 kórházban kezdte meg áldásos tevékenységét. A szolgálat munkatársai főállású beteglátogatók, lelkigondozók és kórházlelkészek. Bátorítom a kórházi kezelésre induló betegeket és hozzátartozóikat, hogy vegyék igénybe ezt a szolgálatot; az orvosok és ápolók pedig készségesen ajánlják a betegeknek és hozzátartozóiknak a kórházlelkészi szolgálatot.

7. Az ‘1 KIS + ’ VERSENY 9. feladata: Ismertesd néhánymondatban Boldog XI. Ince pápajelentőségét nemzetünk történelmében!

A megfejtés egyházközségünk e-mail címére (szentannapl) küldendő.

Mentes a vírusoktól. www.avast.com