21 October, 2018 08:17

HIRDETÉSEK AZ ÉVKÖZI 29. VASÁRNAP (október 21.)

1. Ma — 15:30-tól FIATAL CSALÁDOSOK vasárnapi körének összejövetele lesz a 7. teremben. Szeretettel várjuk és látjuk a csoporthoz csatlakozni akaró fiatal házasokat és családosokat. — A 18 órai szentmise után TABAJDI ÁDÁM jótékonysági orgonahangversenyén vehetünk részt. Műsora a hirdetőn olvasható.

2. Pénteken 18:45-től ÚTKERESŐ elnevezéssel hitéletelmélyítő találkozásra hívom a18 és 30 év közötti fiatalokat a 6. terembe. Nagyon várom az érintett korcsoportot!

3. Jövő vasárnap este 1/2 6-kor ünnepélyes esti dicséretet (vesperást) éneklünk.

4. A hét liturgikus emléknapjai: hétfőn Szt. II. János Pál pápáé, kedden, nemzeti ünnepünkön Kapisztrán Szt. János áldozópapé és csütörtökön Szt. Mór püspöké.

5. Mához 1 hétre, okt. 28-án kezdetét veszi a téli időszámítás. Ne felejtsük el óráinkat (1 órával) visszaállítani!

6. Az őszi szünetben okt. 30-án gyalogtúrára hívom és várom iskolás korú gyermekeinket a HÁRMASHEGYALJÁRA. Gyülekező: 845 -kor a székesegyház előtt. 9-kor indulunk. Jelentkezést várok felíratkozással a sekrestyében vagy a plébániairodán. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk.

7. Értékes hitvalló szokás az újonnan készült vagy felújított síremlékek megszenteltetése. Aki szeretne síremlékszentelést kérni, mielőbb jelezze a plébánián.

8. Nov. 1-jén, Mindenszentek parancsolt ünnepén székesegyházunkban szentmise lesz 7-kor, 8:30-kor, 10-kor és 18-kor. A köztemető 2. sz. ravatalozója előtt pedig 15.30-kor kezdődik a szentmise.

9. Nov. 11-én lesz egyházközségünk negyedéves kiadványának, a Debreceni Katolikus Figyelő lapzártája. Kérem a Kedves Testvéreket, hogy a Figyelő Adventre megjelenő számába írt cikkeiket mielőbb juttassák el a szerkesztőségbe.

14 October, 2018 17:43

HIRDETÉSEK AZ ÉVKÖZI 28. VASÁRNAP (október 14.)

1. Ma az esti szentmise után, 19 órától énekes-irodalmi áhítattal emlékezünk meg — az 1991. augusztus 18-án ökumenikus találkozóra Debrecenbe érkezett — II. János Pál pápa pápává választásának 40. évfordulójáról. A PROGRAM olvasható a hirdetőn.

2. Szerdán 10 órától folytatódik az IDŐSAKADÉMIA a 6. teremben. MAGUNKRÓL — (nem csak) MAGUNKNAK elnevezéssel közös gondolkodásra hívjuk az érdeklődőket Gyökössy Endre, a neves hazai református lelkipásztor, pasztorálpszichológus, író-költő műveit alapul véve. A beszélgetéseket vezeti Berényiné dr. Felszeghy Márta családgondozó, a Forrás Lelki Segítők Egyesületének munkatársa. A III. félév tematikája olvasható a hirdetőn.

Ugyancsak ezen a napon 18:45-től lesz a következő FILMKLUB a Szent József Gimnázium dísztermében (2. emelet). Megnézzük a (bibliai) JÓZSEF olasz-francia-cseh film 1. részét (1 óra 30 perc). Ez a film az előző filmklubbon megnézett Jákob történetének folytatása. A filmnézést beszélgetés követi a látottakról.

3. Csütörtökön 16.30-tól folytatódik a mediációs (békés konfliktusmegoldási beszélgetésforma) program plébániánkon a 6. teremben.Ennek során szeretnénk segítséget nyújtani családoknak, közösségeknek, pároknak és munkatársaknak konfliktusaik megoldásában. A mediációs beszélgetésekre előzetesen be kell jelentkezni az alábbi címre: Berényiné dr. Felszeghy Márta, családgondozó. Telefonszáma (06/20/627 7650) a hirdetőn megtalálható.

4. Szombaton 10-től tartjuk a gyermekeknek meghirdetett városi Mária-énekversenyt templomunkban. A megmérettetésre 1 Mária-énekkel nevezhetnek a mai nappal bezárólag. Lelkes közönségnek várjuk az éneklő gyermekek családtagjait és a Kedves Híveket.

5. Mához egy hétre, vasárnap a 18 órai szentmise után TABAJDI ÁDÁM jótékonysági orgonahangversenyén vehetünk részt. A repertoire a hirdetőn olvasható.

6. Hétfőn lesz Avilai Szt. Teréz szűz és egyháztanító, szerdán Antióchiai Szt. Ignác püspök és vértanú emléknapja és csütörtökön Szt. Lukács evangélista ünnepe.

7. Mához egy hétre lesz missziós vasárnap. Szolidáris elkötelezettségünket a missziók ügye mellett — az imádság kötelékeinek ápolását továbbra is folytatva — most kifejezhetjük nagylelkű perselyadományainkkal is.

6 October, 2018 21:06

HIRDETÉSEK AZ ÉVKÖZI 27. VASÁRNAP (október 7.)

1. Októberben reggel 0730-kor és az esti szentmisék előtt 1730-tól imádkozzuk a rózsafüzért. Egy-egy nap esti rózsafüzér-imádkozásának vezetésére kérem a Kedves Testvérek felíratkozását a sekrestyében. Minden nap egy valaki, vagy 2-3-an, vagy akár egy család is lehet a rózsafüzér elimádkozásának felelős vezetője.

Teljes búcsút nyerhet az a hívő, aki a rózsafüzért templomban vagy kápolnában, családban vagy jámbor szándékkal együttlévők közösségében elimádkozza.

2. Ma elsővasárnap lévén a fél 12-es szentmise után szentségimádásra térhetünk be 18 óráig. A homokkerti Magyarok Nagyasszonya-kápolna búcsúi szentmiséje 16:30-kor kezdődik.

3. KEDDEN 19:00-tól a Szt. László Szakkollégiumban (Simonyi út 38.) egyetemisták számára hitelmélyítő összejövetel veszi kezdetét heti rendszerességgel, hogy ők se maradjanak lelki táplálék és hitbeli megerősítés nélkül tanulmányaik során.

4. Mához egy hétre, október 14-én a fél 9-es szentmisén a Dalárda fog énekelni. Az esti szentmise után, 19 órától pedig énekes-irodalmi áhítattal emlékezünk meg — az 1991. augusztus 18-án ökumenikus találkozóra Debrecenbe érkezett — II. János Pál pápa pápává választásának 40. évfordulójáról. A PROGRAM olvasható a hirdetőn.

5. Október 15-én, hétfőn 19.00-től az észak-lengyelországi DISCANTUS kórus ad koncertet a Szent László-templomban.

6. Október 17-én, szerdán 10 órától folytatódik az IDŐSAKADÉMIA a 6. teremben. MAGUNKRÓL — (nem csak) MAGUNKNAK elnevezéssel közös gondolkodásra hívjuk az érdeklődőket Gyökössy Endre, a neves hazai református lelkipásztor, pasztorálpszichológus, író-költő műveit alapul véve. A beszélgetéseket vezeti Berényiné dr. Felszeghy Márta családgondozó, a Forrás Lelki Segítők Egyesületének munkatársa. A III. félév tematikája olvasható a hirdetőn.

Ugyancsak ezen a napon 18:45-től lesz a következő FILMKLUB a Szent József Gimnázium dísztermében (2. emelet). Megnézzük a (bibliai) JÓZSEF olasz-francia-cseh film 1. részét (1 óra 30 perc). Ez a film az előző filmklubbon megnézett Jákob történetének folytatása. A filmnézést beszélgetés követi a látottakról.

7. Hétfőn lesz Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya főünnepe és csütörtökön Szent XXIII. János Pápa emléknapja.