4 July, 2020 20:52

HIRDETÉSEK AZ ÉVKÖZI 14. VASÁRNAP (JÚL. 5.)

1. Ma — elsővasárnap lévén — szentségimádást tartunk 15 és 18 óra között.

2. Szombaton Szent Benedek apát, Európa fővédőszentjének ünnepét üljük.

3. Mához egy hétre az esti szentmise után (19 órától) Mészáros Zsolt Máté budapesti orgonaművész ad jótékonysági hangversenyt templomunkban.

4. Megjelent a 15 éve útjára indított ÖRÖM-HÍR képes magazin egyházmegyénk híreivel. Elvihető 400 Ft-os (önköltségi) áron az újságospolcról. Vigyük haza és olvassuk, hogy minél több család értesüljön egyházunk életéről.

5. Nyári Tábort tartunk gyermekeinknek július 20-tól 24-ig Nyírszőlősön (Nyíregyháza mellett). Részvételi díj: személyenként 11 000 Ft. Csütörtökön, júl. 9-én, lesz megbeszélés a szülőkkel a 7. teremben az esti szentmise után.

6. A perselyadományokat távozáskor helyezhetik a kosarakba a kijáratnál.

7. Távozni a szentmiséről csak a 2 mellékajtón lehet.

Mentes a vírusoktól. www.avast.com

28 June, 2020 08:14

HIRDETÉSEK AZ ÉVKÖZI 13. VASÁRNAP (JÚN. 28.)

1. Ma befejeződik a vasárnapi 11:30-kor kezdődő szentmise közvetítése a Debrecen Televízióban. A televíziós stábot illesse köszönet a szentmise-közvetítésért (március 22-től) vasárnapról vasárnapra.

2. Liturgikus emléknapok e héten: holnap üljük Szent Péter és Pál apostolok főünnepét; csütörtökön Sarlós Boldogasszony (az ünnep tárgya Szűz Mária látogatása Erzsébetnél), pénteken pedigSzent Tamás apostol ünnepe lesz.

3. Elsőcsütörtökön a 7 órai szentmise után szentségimádáson vehetünk részt 18 óráig. Minél többen térjünk be szentségimádásra! Egy-egy szentségimádási óra megtartására ketten-hárman összefogva feliratkozhatnak a sekrestyében. 17-kor kezdjük a szentségimádási órát papi hivatásokért.

4. Elsőpénteken, a Jézus Szíve-tisztelet napján, folytatjuk a nagykilencedet (9 egymást követő elsőpéntek megtartása), és meglátogatjuk betegeinket, akik otthonukban akarják szentgyónásukat és –áldozásukat elvégezni. 17:30-kor énekeljük a Jézus szíve litániát.

5. Gyalogos zarándoklatra hívjuk a 13-30 év közötti fiataljainkat július 24-26. között. A zarándoklat Levelekről indul Máriapócsra. A résztvevőknek szállás és étkezés biztosított. A részvételi díj 5.000 Ft, amelyet érkezéskor a helyszínen kell befizetni. Jelentkezési határidő 2020. július 19. A járványügyi helyzet miatt kizárólag a 13-30 éves korosztály jelentkezését fogadjuk el!

6. A perselyadományokat távozáskor helyezzék a kosarakba a kijáratnál, kerülve a csoportosulást. Banki átutalással is eljuttathatják perselyadományukat vagy más célú támogatásukat.

7. Távozni a szentmiséről csak a 2 mellékajtón lehet.

Mentes a vírusoktól. www.avast.com

21 June, 2020 08:31

HIRDETÉSEK AZ ÉVKÖZI 12. VASÁRNAP (JÚNIUS 21.)

1. Ma indul a szeptember 1-ig tartó ministránsverseny a nyári vakációban. Ha valaki nem nálunk, hanem máshol ministrálna, akkor kérje ennek igazolását írásban az ottani miséző atyától. A legszorgalmasabb ministránsok jutalomkiránduláson vesznek részt.

2. Hétfőn kezdetét veszi a péntekig tartó napközis tábor a gyermekek részvételével.

3. Liturgikus emléknapok e héten: szerdán lesz Keresztelő Szt. János születésének főünnepe. Szombaton, Szent László király, egyházmegyénk védőszentjének főünnepén a Megtestesülés-templomban a 10 órakor kezdődő szentmisében püspök atya áldozópappá szenteli Máté Péter és Szidor János diakónusokat, és diakónussá Halász István akolitust. Foglaljuk imáinkba a szentelendőket! A Debrecen Televízió élőben közvetíti a papszentelést.

4. Mához egy hétre (jún. 28.) a 11:30-kor kezdődő szentmisében megemlékezünk az ÖRÖM-HÍR egyházmegyei magazin útjára indításának 15. évfordulójáról, és hálát adunk érte.

5. A vasárnapi továbbra is élőben közvetíti a Debrecen Televízió. Akik ilyen módon vesznek részt szentmisén otthonaikban, éljenek a lelkiáldozás lehetőségével.

6. A járványügyi korlátozások mai hatállyal történő enyhítéséről egyházmegyénk templomaiban:

— A másfél méteres védőtávolság betartása már nem kötelező.

— A keresztség és a betegek szentségének kiszolgáltatása végezhető a járvány kitörését megelőző (szokott) módon.

— A temetés szertartása végezhető a járvány kitörését megelőző szokott módon.

Továbbra is szükséges:

a szájat és orrot eltakaró védőmaszk vagy kendő viselése, a kézfertőtlenítés, a kézfogással történő békeköszöntés mellőzése, a kézbe áldoztatás és a perselyadományok távozáskor történő kosarakba helyezése a kijáratnál.

A szenteltvíztartók továbbra is üresen maradnak.

A gyóntatást a gyóntatószék helyett továbbra is az 5., 6. és a 7. teremben végezzük. Minden szentmise előtt egy fél órával kezdődik a gyóntatás.

7. Ministránstábor lesz fiúknak a Szent József Kollégiumban augusztus 3-tól 7-ig (hétfő reggeltől, péntek ebédig). Alsó korhatár betöltött 8 év. Önrészük: 5000 Ft. A tábor teljes költségéhez szükséges fennmaradó részösszeget jutalomként kapják szolgálatukért.

Mentes a vírusoktól. www.avast.com