17 June, 2019 17:19

HIRDETÉSEK SZENTHÁROMSÁG VASÁRNAPJÁN (JÚNIUS 16.)

1. Ma 19 órától Lakner-Bognár András, szombathelyi orgonaművész jótékonysági koncertet ad templomunkban. A műsor a hirdetőn olvasható.

2. Hétfőn kezdődik a Napközis Tábor a plébánián naponta ½ 8-tól ½ 5-ig. Részvételi díj egy hétre személyenként 7500 Ft. Ebben minden költség benne van, beleértve a tízórait, meleg ebédet, uzsonnát és az egynapos kirándulást.Szívesen fogadják a gyerekek, ha bárki a kedvükben akar járni gyümölccsel vagy süteménnyel.

3. Kedden június 18-án főpásztorunk ezüstmiséjét 18 órától mutatja be székesegyházunkban, amelyre mindenkit hív szeretettel. Előtte 17:15-től énekeljük a rózsafüzért. A hálaadó szentmise perselyadományát és az ajándékokra szánt összeget felajánlja az üldözött Srí Lanka-i katolikusok megsegítésére.

4. Szerdán KIRÁNDULÁSRA megyünk a gyermekekkel Nyírbátorba és Máriapócsra autóbusszal, amelyre azok a gyermekek is jöhetnek szüleikkel, nagyszüleikkel, akik a napközis táborban nem vesznek részt. Mielőbbi jelentkezést várok a kirándulásra. Jelentkezni lehet a sekrestyében vagy a plébániairodán. Részvételi díj 2000 Ft.

A kirándulásra hideg élelmet, innivalót és esőkabátot hozzanak magukkal.

5. Szerdán 10 órától kezdődik az Idősek Akadémiája a 6. teremben. Témája: Kelj fel!

6. Pénteken Gonzága Szent Alajos szerzetes emléknapja.

7. Szombaton 10 órától 1 pap és 2 diakónus szentelése lesz székesegyházunkban. Előtte 09 órától gyóntatás és énekeljük a rózsafüzért.

8. Mához egy hétre Úrnapja. A 10 órai szentmise után úrnapi körmenetet tartunk a megszokott útvonalon: a Szent Anna – a Sumen – a Tímár és a Varga utcán. Az oltárokat a szokott helyen állítják fel. A 4 sátor felállításához és díszítéséhez kérek minél több segítséget; a segítők feliratkozhatnak a sekrestyében. Érezzük magunkénak a sátorállítást és a sátrak elbontását a körmenet után.

A gyermekek szüleik irányításával fogják szórni a virágszirmot a körmeneten. Folytassák a Kedves Testvérek a virágszirom gyűjtését, és adják le a sekrestyében. Ezen a napon nem lesz fél 12-es szentmise.

Kérem a Kedves Testvéreket, hogy kapcsolódjanak be minél többen a közös ünneplésbe, és jelenlétükkel tegyenek tanúságot az Oltáriszentség jelentőségéről!

9. Ministránsverseny a nyári vakációban a mai vasárnappal veszi kezdetét, és tart szeptember 1-ig. Ha valaki nem nálunk, hanem máshol ministrálna, akkor kérje ennek igazolását írásban az ottani miséző atyától. A legszorgalmasabb ministránsok jutalomkiránduláson vesznek részt.

10.1 KIS + VERSENYEN való részvételre hívom gyermekeinket a nyári szünetben 16 éves korral bezárólag. Minden vasárnap a szentmisék végén adok egy kérdést vagy feladatot, melynek megoldását küldjék el egyházközségünk e-mail címére (szentannapl). A legtöbbször helyesen válaszoló gyermekek a nyári szünet végén ajándékban részesülnek.

1. feladat: Fogalmazd meg max. 8 mondatban az úrnapi körmenet üzenetét!

8 June, 2019 08:27

HIRDETÉSEK PÜNKÖSD ÜNNEPÉN (JÚNIUS. 9.)

1. Ma bérmálás lesz a 10 órai szentmisében. A mai napon megkezdi tevénységét a Debreceni Szent Anna Német Nyelvű Katolikus Misszió. A nyitó szentmise németül ma 16:30-kor kezdődik, és folytatódik kétheti rendszerességgel minden hónap 2. és 4. vasárnapján 16:30-tól.

A mai nappal befejeződik a húsvéti idő, és megkezdődik az évközi idő Húsvét utáni része. Holnaptól a Mennynek királyné asszonya húsvéti antifóna helyett újra imádkozzuk az Úr Angyalát naponta 3X.

2. Holnap, a Boldogságos Szűz Mária, az Egyház Anyja kötelező emléknapját tartjuk. 7-kor, 10-kor és 18 órakor lesz szentmise.

3. A Tisza-tó körbebiciklizésére 8 órakor indulunk. Gyülekező fél 8-kor a Szent József Gimnázium előtt. Tiszafüredig személyautókkal utazunk. A bicikliket teherautóval szállítjuk oda-vissza800 Ft-ért. Az élelemről a résztvevők maguk gondoskodnak.

4. E hét liturgikus emléknapjai: kedden Szt. Barnabás apostolé, csütörtökön Páduai Szt. Antal áldozópap és egyháztanítóé, pénteken Urunk Jézus Krisztus, az örök főpap ünnepe, szombaton Árpád-házi Boldog Jolán szerzetesnő emléknapja.

5. Mához egy hétre Szentháromság vasárnapját ünnepeljük.

6. Minden katolikus háztartásban legyen Debreceni Katolikus Figyelő! Ezzel a mottóval vigyék magukkal az újságos polcról 100 Ft-os (önköltségi) áron egyházközségünk pünkösdi kiadványát.

Gondoljunk azokra is, akiknek kedvében járhatunk azzal, ha ők is kézbe vehetik a Figyelő egy példányát. Köszönetet mondok mindazoknak, akik írásaikkal és háttérmunkájukkal kivették részüket e legújabb szám megjelentetéséból.

7. Jún. 17-21-ig lesz 1 hét Nyári Napközis Tábor a plébánián. Alsó- és felső tagozatos iskolások jelentkezését várom. Lesz benne egynapos kirándulás autóbusszal, amelyre azok a gyermekek is jöhetnek szüleikkel, nagyszüleikkel, akik a táborban nem vesznek részt. Mielőbbi jelentkezést várok a táborba. Jelentkezési lap elvihető a sekrestyéből. Részvételi díj egy hétre személyenként 7500 Ft. Ebben minden költség benne van, beleértve tízórait, meleg ebédet uzsonnát és az egy napos kirándulást.

8. Főpásztorunk ezüstmiséjét június 18-án 18 órától mutatja be a székesegyházunkban, amelyre mindenkit hív szeretettel. A hálaadó szentmise perselyadományát és az ajándékokra szánt összeget felajánlja az üldözött Srí Lanka-i katolikusok megsegítésére.

9. Június 22-én 10 órától 1 pap és 2 diakónus szentelése lesz székesegyházunkban.

10.Június 23-án Úrnapja. Folytassuk a virágszirmok gyűjtését, hogy bőven legyen mit hinteni az úrnapi körmeneten az Oltáriszentség elé.

Mentes a vírusoktól. www.avast.com

2 June, 2019 09:11

HIRDETÉSEK URUNK MENNYBEMENETELE FŐÜNNEPÉN (JÚNIUS 2.)

1. Ma 12:30-tól 17:30-ig szentségimádásra térhetünk be templomunkba.

2. Folytassuk az imakilencedet a Szentlélekhez június 8-ig — a Szentlélek-litánia elimádkozásával — pünkösdi készületként.

3. Hétfőn: Lwanga Szt. Károly és társai, ugandai vértanúk emléknapját tartjuk.

4. Szerdán, június 5-én lesz székesegyházunk felszentelésének 273. évfordulója. E nap főünnep számunkra, amely egyházközségünk szentségimádási napja. A 8 órai szentmise után egész napos szentségimádást tartunk. Ennek okával elsőcsütörtökön nem lesz szentségimádás. Jártunkban-keltünkben térjünk be szentségimádásra!

Egy-egy szentségimádási óra megtartására többen is feliratkozhatnak a sekrestyében.

5. Elsőpénteken, a Jézus Szíve-tisztelet napján meglátogatjuk betegeinket, akik otthonukban akarják szentgyónásukat és –áldozásukat elvégezni.

17:30-kor énekeljük a Jézus szíve litániát.

6. Szombaton, Pünkösd vigíliáján 19:30-tól a Con Spirito Egyházzenei Fesztivál keretében a világhírű Nyíregyházi Cantemus Kórus ad koncertet templomunkban! A katolikus közösségek számára 1.000 Ft-ért szakmai jegyek válthatók a debreceni Kölcsey Központ jegypénztárában (Hunyadi utca 1-3., 52/518-400) valamint a hangverseny előtt a helyszínen. A vásárláskor kérjük hivatkozzanak az alábbi jelszóra: „Szent Anna-székesegyház”.

7. Mához egy hétre Pünkösd ünnepe lesz. A 10 órai szentmisében lesz a bérmálás.

8. Püspök atya Pünkösd főünnepén, június 9-i hatállyal megalapítja a Debreceni Szent Anna Német Nyelvű Katolikus Missziót. A misszió vezetésével megbízza ( Krakomperger Zoltán) a plébánost. Az első szentmise németül pünkösdvasárnap 16:30-kor kezdődik.

9. Jún. 10-én a Tisza-tó körbebiciklizésére hívom Testvéreinket. Jelentkezni lehet mától feliratkozással a sekrestyében. Tiszafüredig személyautókkal utazunk. A bicikliket teherautóval szállítjuk oda-vissza800 Ft-ért. Az élelemről a résztvevők maguk gondoskodnak.

10. Jún. 17-21-ig lesz 1 hét Nyári Napközis Tábor a plébánián. Alsó- és felső tagozatos iskolások jelentkezését várom. Lesz benne egynapos kirándulás autóbusszal, amelyre azok a gyermekek is jöhetnek szüleikkel, nagyszüleikkel, akik a táborban nem vesznek részt. Mielőbbi jelentkezést várok június 10-ig. Jelentkezési lap elvihető a sekrestyéből. Részvételi díj egy hétre személyenként 7500 Ft. Ebben minden költség benne van, beleértve tízórait, meleg ebédet uzsonnát és az egy napos kirándulást.

11. Június 23-án Úrnapja. Már most kezdjük el minél többen gyűjteni a virágszirmot, hogy bőven legyen mit hinteni az úrnapi körmeneten az Oltáriszentség elé.

Mentes a vírusoktól. www.avast.com