HIRDETÉSEK AZ ÉVKÖZI 26. VASÁRNAP

1. Október a rózsafüzér hónapja. Az esti szentmisék előtt 17.15-től imádkozzuk a rózsafüzért. Egy-egy nap rózsafüzér-imádkozásának vezetésére kérem a kedves testvérek felíratkozását a sekrestyében. Minden nap egy valaki vagy akár 2-3-an is lehetnek a rózsafüzér elimádkozásának felelős vezetői.

Szívleljük meg és azonosuljunk Szent II. János Pál pápa rózsafüzérről tett vallomásával:

„Mi is a rózsafüzér? Az evangélium esszenciája. Újra és újra Krisztus életének legfontosabb eseményeihez vezet minket. Azt mondhatnánk: a rózsafüzéren keresztül belélegezzük Krisztus misztériumát. A rózsafüzér a szemlélődés kiváltságos ösvénye, nem más, mint Mária útja. Létezik-e, aki jobban ismeri és jobban szereti Krisztust Máriánál?”

2. Az Imaapostolság októberi szándéka: A munka világáért, hogy mindenki számára biztosított legyen a tisztelet és jogvédelem, és hogy a munkanélküliek lehetőséget kaphassanak a közjó építésében.

3. Ma 15 órától fiatal családosok vasárnapi köre a Szt. József Gimnázium földszinti 21. termében. A családcsoport szeretettel hívja és szívesen fogadja az új családos érdeklődőket. Gyermekmegőrzés biztosított.

4. Hétfőn Baba-Mama Klub lesz 10 órától a Szent József Általános Iskola (Szent Anna u. 19.) földszinti tornaszobájában. Másoknak is hozzuk tudomására ezt a jó lehetőséget, amelyen imádkozhatnak, énekelhetnek és megoszthatják egymással a gyermeknevelésben szerzett értékes tapasztalataikat.

5. Szerdán, okt. 4-én a 8 órai szentmise után 17.00 óráig szentségimádásra térhetnek be a székesegyházba.

6. Elsőpénteken délelőtt lesz a betegek gyóntatása és áldoztatása.

7. Szombaton, október 7-én Nagymarosi Ifjúsági Találkozó 14-19 év közötti korosztálynak. Témája az imádság. „Az imádság az egyik legizgalmasabb dolog a világon. Titka és öröme nem kívül keresendő, nem kell távolra elmennünk, hogy tanuljunk róla. Egészen közel van. Csak mernünk kell megállni, hogy észrevegyük” (Nagy Bálint). Jelentkezni lehet felíratkozással a sekrestyében.

8. A világ legnagyobb gyermek- és ifjúsági mozgalmába, a cserkészetbe hívom és várom gyermekeinket és fiataljainkat. Célkitűzése: segíteni a gyermekeket és fiatalokat, hogy aktív és elkötelezett felnőttekké váljanak; hogy a társadalmat olyan életrevaló, elkötelezett, felelős, egészséges polgárok alkossák, akiknek fontos, hogy önmaguk folyamatos nevelése által az Isten felé növekedjenek.

9. Rajzpályázat óvodások, alsó és felső tagozatos valamint középiskolás diákok számára! Bármilyen rajztechnikával készíthetők a pályaművek A/4-es méretben az alábbi témában: SZERETEK RÓZSAFÜZÉRT IMÁDKOZNI. Beadási határidő október 18. (szerda), Szent Lukácsnak, a festők védőszentjének ünnepe. A rajzoknál kérem felírni a pályamű elkészítőjének nevét, iskoláját, az osztályt és a szüleinek email-címét. Minden pályaműből kiállítás nyílik.

10. Emléknapok és ünnepek e héten: hétfőn: Szent Őrzőangyalok; szerdán: Assisi Szent Ferenc; szombaton: Rózsafüzér Királynője.