8 October, 2017 18:52

HIRDETÉSEK MAGYAROK NAGYASSZONYA FŐÜNNEPÉN, okt. 8-án

1. Október a rózsafüzér hónapja. Az esti szentmisék előtt 17.15-től imádkozzuk a rózsafüzért. Az egyes titkok előtt rövid elmélkedést olvasunk fel. Egy-egy nap rózsafüzér-imádkozásának vezetésére kérem a kedves testvérek feliratkozását a sekrestyében. Minden nap egy valaki vagy akár 2-3-an is lehetnek a rózsafüzér elimádkozásának felelős vezetői.

2. Ma, október 8-án, 18:00-tól a Szent Család Plébániatemplomban ének-orgona koncertet tartanak, melyre szeretettel hívnak és várnak bennünket. A belépés díjtalan; az önkéntes adományokkal a Szent Damján Tábort támogatják.

3. Hétfőnként Baba-Mama Klub 10 órától a Szent József Általános Iskola (Szent Anna u. 19.) földszinti tornaszobájában. Másoknak is hozzuk tudomására ezt a jó lehetőséget, amelyen imádkozhatnak, énekelhetnek és megoszthatják egymással a gyermeknevelésben szerzett értékes tapasztalataikat.

4. Okt. 10-én Rómában diakonussá szentelik Németh István akolitust egyházmegyénk szolgálatára. Foglaljuk őt, szentelését és diakónusi szolgálatát imáinkba!

5. Okt. 11-én 16:30-tól a Méliusz Központi Könyvtárbanlesz Nyul Imre Jost Ferenc, a templomépítő c. könyvének bemutatója, amelyhez kiállításmegnyitó kapcsolódik. A szerzővel beszélget Takács József, a Debrecen–Nyíregyházi Egyházmegyei Könyv- és Levéltár ny. igazgatója. Jost Ferenc tervezte a csapókerti Jézus Szíve és a szabadságtelepi Szent István király templomot.

6. Okt. 15-én, vasárnap, 19 órakor Ablonczy Bertalan jótékonysági hangversenye székesegyházunk orgonájának regiszterbővítésére. Műsora a hirdetőn olvasható. Erre a célra felajánlott legkisebb adomány is igen értékes, és hálásan köszönjük!

7. A világ legnagyobb gyermek- és ifjúsági mozgalmába, a cserkészetbe hívom és várom gyermekeinket és fiataljainkat. Célkitűzése: segíteni a gyermekeket és fiatalokat, hogy aktív és elkötelezett felnőttekké váljanak; hogy a társadalmat olyan életrevaló, elkötelezett, felelős, egészséges polgárok alkossák, akiknek fontos, hogy önmaguk folyamatos nevelése által az Isten felé növekedjenek.

8. Rajzpályázat óvodások, alsó és felső tagozatos valamint középiskolás diákok számára! Bármilyen rajztechnikával készíthetők a pályaművek A/4-es méretben az alábbi témában: SZERETEK RÓZSAFÜZÉRT IMÁDKOZNI. Beadási határidő október 18. (szerda), Szent Lukácsnak, a festők védőszentjének ünnepe. A rajzoknál kérem felírni a pályamű elkészítőjének nevét, iskoláját, az osztályt és a szüleinek email-címét. Minden pályaműből kiállítás nyílik.

9. Szerdán Szent XXIII. János pápa emléknapja.