13 January, 2018 22:03

HIRDETÉSEK AZ ÉVKÖZI 2. VASÁRNAP (JAN. 14.)

1. Ma van az Elvándorlók és Menekültek Világnapja.

Ma: 15 órátol Fiatal Családosok Vasárnapi Köre a 7. teremben; 17:00-tól pedig a Családok Éve megkezdésének alkalmából zenés-irodalmi áhítatot tartunk a székesegyházban, amelyre szeretettel hívunk és várunk mindenkit.

2. Hétfőn, 18:45-től lesz a következő FILMKLUB a Szent József Gimnázium dísztermében (2. emelet). Megnézzük az 1996-ban forgatott ESZTER c.olasz játékfilmet (hossza 1 óra 26 perc). A filmnézést beszélgetés követi.

3. Kedden, jan. 16-án lesz az esti szentmise után AZ ÖKUMENIKUS TÖREKVÉSEK KATOLIKUS ALAPELVEIRŐL címmel megtartott katekézis hármadik, befejező része.

4. Csütörtökön, jan. 18-án a 8 órai szentmise után lesz a 6. teremben Idősek Önsegítő Klubja.

5. Vasárnap, jan. 21-én, 19:00-tól Deák László jótékonysági orgonahangversenye. Szeretettel hívunk és várunk mindenkit

6. Jan. 21 — 28. között tartjuk az egyetemes imahetet a Krisztus-hívők egységéért. A közös imák mindig 17 órakor kezdődnek. Nálunk szerdán, jan. 24-én, lesz az imaóra.

7. Akik 2018-ra megrendelték a katolikus sajtó valamely kiadványát, azok a sekrestyében átvehetik minden héten csütörtöktől kezdődően.

8. Hálásan köszönöm mindazok áldozatos munkáját, akik kivették részüket a betlehem és karácsonyfa elbontásából, valamint templomunk takarításából.

9. Kérem azokat a fiatalokat, akik ebben az évben akarnak székesegyházunkban házasságot kötni, hogy minél előbb jelentkezzenek a plébánián — függetlenül attól, hogy polgári házasságkötésük időpontja be van-e már jegyezve vagy nincs.

Várom azoknak a pároknak is a jelentkezését, akik tartós párkapcsolatban élnek és házasságkötést terveznek, de ennek az időpontját még nem döntötték el.

Nagyon kérem azok segítségét is, akik tudnak a rokonságukban házasságra készülő fiatalokról, hogy apostoli lelkülettel adják tudtukra a fiataloknak, hogy nélkülözhetetlenül fontos a lelki felkészülés a házasságra.

Jegyesbeszélgetés-sorozattal történik felkészítésük a katolikus házasságra. A jegyesbeszélgetés-sorozat első alkalma jan. 19-én lesz 18:45-től a 7. teremben.

Egyben ez lesz a 18-35 év közötti Fiatal Felnőttek Klubjának soron következő alkalma.

10. Hétfőn Remete Szt. Pál, kedden Szt. Antal apát emléknapja; csötörtökön Árpád-házi Szt. Margit ünnepe.