6 October, 2018 21:06

HIRDETÉSEK AZ ÉVKÖZI 27. VASÁRNAP (október 7.)

1. Októberben reggel 0730-kor és az esti szentmisék előtt 1730-tól imádkozzuk a rózsafüzért. Egy-egy nap esti rózsafüzér-imádkozásának vezetésére kérem a Kedves Testvérek felíratkozását a sekrestyében. Minden nap egy valaki, vagy 2-3-an, vagy akár egy család is lehet a rózsafüzér elimádkozásának felelős vezetője.

Teljes búcsút nyerhet az a hívő, aki a rózsafüzért templomban vagy kápolnában, családban vagy jámbor szándékkal együttlévők közösségében elimádkozza.

2. Ma elsővasárnap lévén a fél 12-es szentmise után szentségimádásra térhetünk be 18 óráig. A homokkerti Magyarok Nagyasszonya-kápolna búcsúi szentmiséje 16:30-kor kezdődik.

3. KEDDEN 19:00-tól a Szt. László Szakkollégiumban (Simonyi út 38.) egyetemisták számára hitelmélyítő összejövetel veszi kezdetét heti rendszerességgel, hogy ők se maradjanak lelki táplálék és hitbeli megerősítés nélkül tanulmányaik során.

4. Mához egy hétre, október 14-én a fél 9-es szentmisén a Dalárda fog énekelni. Az esti szentmise után, 19 órától pedig énekes-irodalmi áhítattal emlékezünk meg — az 1991. augusztus 18-án ökumenikus találkozóra Debrecenbe érkezett — II. János Pál pápa pápává választásának 40. évfordulójáról. A PROGRAM olvasható a hirdetőn.

5. Október 15-én, hétfőn 19.00-től az észak-lengyelországi DISCANTUS kórus ad koncertet a Szent László-templomban.

6. Október 17-én, szerdán 10 órától folytatódik az IDŐSAKADÉMIA a 6. teremben. MAGUNKRÓL — (nem csak) MAGUNKNAK elnevezéssel közös gondolkodásra hívjuk az érdeklődőket Gyökössy Endre, a neves hazai református lelkipásztor, pasztorálpszichológus, író-költő műveit alapul véve. A beszélgetéseket vezeti Berényiné dr. Felszeghy Márta családgondozó, a Forrás Lelki Segítők Egyesületének munkatársa. A III. félév tematikája olvasható a hirdetőn.

Ugyancsak ezen a napon 18:45-től lesz a következő FILMKLUB a Szent József Gimnázium dísztermében (2. emelet). Megnézzük a (bibliai) JÓZSEF olasz-francia-cseh film 1. részét (1 óra 30 perc). Ez a film az előző filmklubbon megnézett Jákob történetének folytatása. A filmnézést beszélgetés követi a látottakról.

7. Hétfőn lesz Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya főünnepe és csütörtökön Szent XXIII. János Pápa emléknapja.