4 February, 2019 21:41

HIRDETÉSEK AZ ÉVKÖZI 4. VASÁRNAP (FEBR. 3.)

1. Ma, az új hónap első vasárnapján a szentmisék végén Balázs-áldásban részesülhetnek a hívek; a fél 12-es szentmise után szentségimádásra térhetünk be 18 óráig.

2. Elsőcsütörtökön egész napos szentségimádást tartunk 18 óráig.

3. Mához egy hétre, február 10-én leszegyházközségünk negyedéves kiadványának, a Debreceni Katolikus Figyelő lapzártája. Kérem a Kedves Testvéreket, hogy a Figyelő nagyböjtre megjelenő számába írt cikkeiket mielőbb juttassák el a szerkesztőségbe.

4. Liturgikus emléknapok és ünnepek e héten: kedden Szt. Ágota szűz és vértanú, szerdán Miki Szt. Pál és társai vértanúk emléknapja lesz.

5. A Házas hétvégés közösség szeretettel meghívja az 5–nél nem kevesebb, de 15-nél nem több éve szentségi házasságban élő házaspárokat február 23-ra a Szent László templomba a 18 órakor kezdődő szentmisére, majd gyertyafényes vacsorára a Szent II. János Pál terembe. Szeretnének mindenkit megvendégelni, ám a terem befogadóképessége miatt kérik, hogy a párok mielőbb jelentkezzenek a plébánián. A vacsora költségeit a Házasság Hete rendezvényeinek keretében a közösség állja.

6. Zarándoklat Csíksomlyóra a pápai szentmisére május 31 – június 2. között. Indulás máj 31-én, pénteken kora reggel; érkezés jún. 2-án, vasárnap későn este.Szállás Marosfőn, félpanzióval: 45 euró, (2 éjszaka, 1 vacsora, 2 reggeli)A buszköltség létszámtól függően alakul. 50 fő esetén kb. 9000 Ft.

Jelentkezni lehet Laczovicsné Szatmári Máriánál, tel.: 06/30/460-2303.

7. Országos elsőáldozás lesz a 2020-as Budapesti Nemzetközi Eukarisztikus Kongresszus nyitó szentmiséjén lesz Budapesten a Puskás Ferenc Stadionban, szeptember 13-án, vasárnap.

Az országos elsőáldozás olyan egész életre szóló élményt ad a résztvevőknek, hogy megéri vállalni érte a felkészítéssel, a szervezéssel és az utazással járó áldozatot.

Az Eucharisztiában először ott részesülők felkészítését és első gyóntatását helyben végezzük a jól bevált gyakorlat szerint.

Kérem a Kedves Szülőket, ha akarják, hogy a 2020 szeptemberében 4. osztályba járó gyermekük az országos elsőáldozáson legyen elsőáldozó, jelentsék be gyermekeiket. A jelentkezési lap kérhető a hitoktatótól, elvihető a sekrestyéből és a plébániairodából.