16 February, 2019 18:03

HIRDETÉSEK AZ ÉVKÖZI 6. VASÁRNAP (FEBR. 17.)

1. Ma 15:30-tól FIATAL CSALÁDOSOK vasárnapi körének összejövetelét tartjuk a 7. teremben. Szeretettel várjuk és látjuk a csoporthoz csatlakozni akaró fiatal házasokat és családosokat.

19 órától Csorba Gergő jótékonysági orgonakoncertjén vehetünk részt. Műsora a hirdetőn olvasható.

2. Hétfőn 18 órától lesz a következő FILMKLUB a Szent József Gimnázium dísztermében (2. emelet). Megnézzük az 1995-ben készített MÓZES olasz-francia-cseh film 2. részét (1 óra 30 perc). A filmnézést beszélgetés követi a látottakról. Így ezen a napon nem lesz bibliaóra.

3. Pénteken, február 22-én lesz a jegyesbeszélgetés-sorozat III. alkalma 18:45-től a 7. teremben. A részvételnek nem akadálya az, ha eljegyzés még nem volt, vagy az esküvő ideje még nincs kitűzve.

4. Szombaton 10 órától tartjuk az elsőáldozásra készülő gyermekek összevont hittanóráját a templomban.

15 órától pedig csendes erdei gyalogtúrára hívjuk minden korosztálybeli Testvérünket a Nagyerdő egyik legszebb részére. A túra hossza 3,5 km (kb. 1 óra). Gyülekező 14.45-től a köztemető 3-as kapuja előtti körforgalomnál.

5. Vasárnap országos gyűjtést tartunk a katolikus iskolák javára. Szeretettel köszönjük meg a Kedves Hívek minden eddig nyújtott támogatását egyházi iskoláink működése érdekében. Egyházmegyénkben az elmúlt években gyarapodott az egyházi fenntartású iskolák száma. Így az állami támogatás mellett az egyházmegye részéről is egyre több ráfordítással jár a 10 iskola fenntartása. Ehhez kérjük híveink imáit és nagylelkű adományait.

17:30-kor ünnepélyes esti dicséretet (vesperást) éneklünk.

6. Liturgikus emléknapok és ünnepek e héten: pénteken lesz Szt. Péter apostol székfoglalásának ünnepe, szombaton pedig Szt. Polikárp püspök és vértanú emléknapja

7. 4 hitéleti program a közeljövőben:

· Egyházközségünk kedvelt Idősakadémiája kiegészül az Idős Akadémia „Plusz” foglalkozássorozattal. Az 1. foglalkozás február 27-én 10.00-kor kezdődik a 7. teremben. Témája: Az egészség – kincs! Orvosi tanácsok az egészséges időskori évekért. Szeretettel várjuk azokat, akik szívesen gyűjtik az igazi kincseiket!

· Március 1-jén 17 órakor veszi kezdetét a Nők Ökumenikus Világimanapja a Svetits Szent Kereszt kápolnájában. Az imanap idei témája: „Jöjjetek, mert már minden készen van” (Lk 14,17). Kicsiket és nagyokat, nőket és férfiakat egyaránt szívesen várnak az imaórára.

· Március 2-án, szombaton 15.00 órától jelmezes farsangi mulatságot tartunk jelmezversennyel és tombolahúzással gyermekek és szüleik részére a Szt. József Ált. Isk. tornatermében (Szt. Anna u. 19.). Minden gyermek jöjjön el, és otthonról hozott süteménnyel járjunk egymás kedvében!

· Március 3-án a 10 órai szentmisében akolitusokat avat Palánki Ferenc püspök atya.