9 March, 2019 21:36

HIRDETÉSEK NAGYBÖJT 1. VASÁRNAPJÁN (MÁRC. 10.)

1. Ma — minden szentmise után hamvazkodhatnak azok, akik hamvazószerdán nem részesültek e szentelményében. — Ma15:30-tól FIATAL CSALÁDOSOK vasárnapi körének összejövetelét tartjuk a 7. teremben. Szeretettel várjuk és látjuk a csoporthoz csatlakozni akaró fiatal házasokat és családosokat.

2. Szerdán lesz Ferenc pápa megválasztásának (2013) 6. évfordulója. Péteri szolgálatát foglaljuk imáinkba! A szentmisék végén a pápai himnusz éneklésével adunk hálát érte és szolgálatáért az örök Pásztornak.

3. Szerdán 10 órától folytatódik a 6. teremben az Idősek Akadémiája. Témája: Az okos istentisztelet. Hívom és várom az időseket, hogy velük egykorú emberek derűs társaságában töltsenek el néhány tartalmas délelőtti órát.

4. Csütörtökön 16.30-tól folytatódik a mediációs (békés konfliktusmegoldási beszélgetésforma) program a 6. teremben. Még van szabad időpont, lehet jelentkezni Berényiné dr. Felszeghy Márta családgondozónál. Telefonszáma (06/20/627-7650) a hirdetőn megtalálható.

5. Pénteken, nemzeti ünnepünkön 1715 órától imádkozzuk a keresztutat hazánkért.

6. Vasárnap 19 órától Szilágyi Gyula, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kara tanárának jótékonysági orgonakoncertjén vehetünk részt. Műsora a hirdetőn olvasható.

7. Minden katolikus háztartásban legyen Debreceni Katolikus Figyelő! Ezzel a mottóval vigyék magukkal az újságos polcról 100 Ft-os (önköltségi) áron egyházközségünk kiadványának legújabb számát. Gondoljunk azokra is, akiknek kedvében járhatunk azzal, ha ők is kézbe vehetik a Figyelő egy példányát.

Köszönetet mondok mindazoknak, akik írásaikkal és háttérmunkájukkal kivették részüket e legújabb szám megjelentetéséből.

8. Az iskolákban elkezdődött a hit- és erkölcstan órákra való jelentkezések összegyűjtése. Adjuk át minél több szülőnek, hogy a következő tanévtől (2018/2019) római katolikusnak kereszteltgyermekeik számára írásban adott nyilatkozatban kérjék a hit- és erkölcstant az erkölcsoktatás helyett. Ha a szülők ránk bízzák nem katolikusnak keresztelt vagy kereszteletlen gyermeküket, szeretettel várjuk és fogadjuk őket római katolikus hit- és erkölcstan órán.

Aki nem választja gyermekének a hit- és erkölcstant a következő tanévre, annak a gyermeke ugyanazt fogja tanulni, amit az előző évben választott, mert tanév közben nincs lehetőség a módosításra.

9. Most egy rövid tájékoztatást kapunk az albán Hospice Szolgálat tevékenységéről.