6 April, 2019 17:05

HIRDETÉSEK NAGYBÖJT 5. VASÁRNAPJÁN (ÁPRILIS 7.)

1. Ma országos gyűjtést tartunk a Szentföld javára. 15:30-tól FIATAL CSALÁDOSOK vasárnapi körének összejövetelét tartjuk a 7. teremben. Szeretettel várjuk és látjuk a csoporthoz csatlakozni akaró fiatal házasokat és családosokat.

2. Hétfőn 18:30-kor a Szent József Gimnázium dísztermében (Szent Anna u. 17.) Dr. Gaál Botond, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem nyugalmazott professzora MUNKÁCSY KRISZTUSA címmel tart előadást a trilógia bibliai és teológiai értelmezéséről. Minden érdeklődőt várunk szeretettel.

3. Szerdán 10 órától a 6. teremben Idősek Akadémiája. Témája: Növekedés és reménység – Húsvéti reménységünk

4. Csütörtökön 16.30 -tól mediációs beszélgetés a 6. teremben.

18 órától mutatják be a Kölcsey Központ I. emeleti Báltermében a Hogy lámpatartóra tegyék című könyvet. A kötetben Elmer István író, újságíró beszélget a három Debrecenben élő főpásztorral: Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspökkel, Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek, metropolitával és Fekete Károly református püspökkel — eleven ökumenikus szellemben — az ember viszonyulásáról húsvéthoz.

5. Pénteken a keresztúti elmélkedéseket a Szent József Gimnázium tanárai tartják.

6. Virágvasárnap (az Úr szenvedésének vasárnapja) — a hívek magukkal hozott és kezükben tartott vágott virágait szenteljük meg.

— A 8:30 és a 18:00 órai misékben fiataljaink előadják a passiót. A 8:30-as szentmisére a barkaszentelési körmenet 08:15-kor indul a plébánia elől a templomba. A körmenet időtartamára a rendőrség a Szent Anna utca Sumen és Varga utca közötti szakaszát lezárja a gépjárműforgalom elől.

A 10 órai szentmisére a gyülekezés – jó idő esetén – a templomunk előtti térségen.

— 16 órakor kezdődik a városi keresztút, amelynek az elején barkaszentelésen vehetünk részt a Déry Múzeum előtti téren. A városi ökumenikus keresztútjárás útvonala: Kossuth tér (Főnix szökőkút) – Csonkatemplom – Csokonai Színház – Szent Anna-székesegyház – Kormányhivatal – Régi Városháza – Kossuth tér (Főnix szökőkút)

— Virágvasárnap, nagyhétfőn és nagykedden az esti szentmisében lesz a nagyböjti prédikációsorozatot templomunkban, amelyet Koós Ede, az Egri Hittudományi Főiskola tanára tart.

A teljes és minőségi részvétel érdekében a szentmisék előtt már 1 órával több gyóntató fog a hívek rendelkezésére állni szentgyónásuk elvégzésében. Ha szükséges, a szentmisék után is lesz gyóntatás. Intenzív lelki haszonnal fog járni, ha a törekszünk elsajátítani a gyóntatásnak ezt az új rendjét.

7. Köszönetet mondok mindazoknak, akik a tartósélelmiszer-gyűjtésből kivették a részüket, és a 1356-os adományvonal hívásával segítették a karitász munkáját.