27 April, 2019 21:18

HIRDETÉSEK HÚSVÉT 2. VASÁRNAP, FEHÉRVASÁRNAP,

AZ ISTENI IRGALMASSÁG VASÁRNAPJÁN (ÁPR. 28.)

1. Ma van az ISTENI IRGALMASSÁG VASÁRNAPJA, amelyen teljes búcsú nyerhető a szokásos feltételekkel. 15 órakor, a irgalmasság órájában, imádkozzuk el az Isteni Irgalmasság rózsafüzérét akár otthon, akár valamelyik templomban.

17:30-kor esti dicséretet (vesperást) éneklünk.

2. Köszönetet mondok Testvéreinknek, akik többletmunkájukkal és –szolgálatukkal hozzájárultak Húsvét minél méltóbb megünnepléséhez! A feltámadási körmeneten használt műanyag gyertyabúrák a következő évben is jó szolgálatot fognak tenni. Ezeket őrizzük meg otthon!

3. Hétfőn lesz Siénai Szt. Katalin, szűz és egyháztanító, Európa társvédőszentjének ünnepe. Az esti szentmise után folytatódik a bibliaóra a 7. teremben.

4. Szerdán Szt. József, a munkás emléknapja. Szerdától májusban, Szűz Anyánknak szentelt hónapban, énekeljük/imádkozzuk a lorétói litániát az esti szentmisék előtt fél 6-tól. Legyen gondunk arra, hogy ezzel otthon családilag is köszöntsük a Boldogságos Szűz Máriát. A litánia a Hozsanna imakönyvben énekes formában is megtalálható.

Szerdán — jó idő esetén — 9 órakor indulunk biciklitúrára Nyíradonyba. Gyülekező ¾ 9-kor a plébánia előtt. Délután 4-5 óra között érünk vissza. Láthatósági mellény kötelező. Étkezésről a résztvevők maguk gondoskodnak.

5. Csütörtökön Szt. Atanáz püspök és egyháztanító emléknapja. Az egész nap folyamán csendes szentségimádásra térhetünk be templomunkba.

6. Pénteken Szt. Fülöp és Jakab apostolok ünnepe. Meglátogatjuk elsőpénteki betegeinket.

7. Szombaton, május 4-én, 15 órától lesza 2020-as Budapesti Eucharisztikus Kongresszusra felkészítő egyházmegyei programsorozat záró alkalma, amelyen egyházmegyénk főpásztora buzdít minket az Eucharisztia tiszteletére és szeretetére, és lezárja a felkészülésnek ezt az évét

8. Vasárnap az édesanyák köszöntése a 8:30-as szentmisében lesz.

9. Május 11-én, szombaton XIV. Egyházmegyei Gyermeknap Nagykálló – Harangodon 3-8. osztályos gyermekek számára. A részvételi díj 500 Ft. A gyermeknapra az autóbusz 8 órakor indul székesegyházunk elől. Mielőbbi jelentkezést kérek legkésőbb május 6-ig.

10. Azok a fiatalok, akik Isten papságra hívó szavát felismerték önmagukban, és a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyében szeretnének papként szolgálni, küldjék be jelentkezésüket május 31-ig a Püspöki Hivatalba. Bővebb tájékoztatást a lelkiatyáktól kérhetnek.

11. A csíksomlyói a pápai szentmisére induló zarándoklaton még van 3 férőhely. Ezekre várom a jelentkezőket.