11 May, 2019 20:41

HIRDETÉSEK HÚSVÉT 3. VASÁRNAP (MÁJUS 5.)

1. Ma az édesanyák köszöntése a 8:30-as szentmisében lesz. Illesse őket hálás köszönet áldozatos édesanyaságuk megannyi szépségéért és jóságáért. 12:30-tól 17:30-ig szentségimádásra térhetünk be templomunkba.

2. Májusban, Szűz Anyánknak szentelt hónapban, énekeljük/imádkozzuk a lorétói litániát az esti szentmisék előtt fél 6-tól.

3. Szombaton Egyházmegyei Gyermeknap lesz Nagykálló–Harangodon 3-8. osztályos gyermekek számára. A részvételi díj 500 Ft. A gyermeknapra az autóbusz 8 órakor indul székesegyházunk elől. Mielőbbi jelentkezést kérek holnappal bezárólag.

4. Mához egy hétre, Húsvét 4. vasárnapján, Jó Pásztor-vasárnapján könyörgőnapot tartunk papi hivatásokért.

Ezen a napon lesz az elsőáldozás a 10-es szentmisében és egyházközségünk negyedéves kiadványának, a Debreceni Katolikus Figyelő lapzártája. Kérem a Kedves Testvéreket, hogy a Figyelő Pünkösdre megjelenő számába írt cikkeiket mielőbb juttassák el a szerkesztőségbe.

5. Azok a fiatalok, akik Isten papságra hívó szavát felismerték önmagukban, és a Debrecen- Nyíregyházi Egyházmegyében szeretnének papként szolgálni, küldjék be jelentkezésüket május 31-ig a Püspöki Hivatalba. Bővebb tájékoztatást a lelkiatyáktól kérhetnek.

6. A 13-18 év közötti fiataljainkat, főleg azokat, akik nálunk június 9-én fognak bérmálkozni, Egyházmegyei Nyári Táborba hívom július 21-28. között Nagyvisnyóra. A tábor célkitűzése: a bérmálkozó fiatalok tapasztalják meg egyházunk fiatalos arcát, és azt, hogy jó az egyházhoz tartozni. Részvételi díj személyenként 5 000 Ft. Mielőbbi jelentkezést várok legkésőbb jún. 6-ig. Jelentkezési lap elvihető a sekrestyéből.

7. Liturgikus emléknapok e héten: kedden — Boldog Gizella, szombaton — Boldog Salkaházi Sára szűz és vértanú emléknapja lesz.

Mentes a vírusoktól. www.avast.com