19 May, 2019 09:07

HIRDETÉSEK HÚSVÉT 5. VASÁRNAP (május 19.)

1. Ma 19 órától Tóth J. Miklós, mogyoródi plébános ad jótékonysági orgonakoncertet templomunkban. Műsora a hirdetőn olvasható.

2. Hétfőn 18 órától FILMKLUB lesz a Szent József Gimnázium dísztermében (2. emelet). Megnézzük a A VISKÓ c. amerikai filmet. A filmnézést beszélgetés követi a látottakról.

3. Kedden érkezik hozzánk Rómából a piarista rend központi levéltárosa és történetírója, José Pascual Burgués (Burgész), hogy felkeresse a magyar piaristák áldásos debreceni tevékenységének helyszínét.

4. Szombaton, május 25-én az Egyházközségi–Családi Napot9-kor kezdjük a Szt. József Kollégium udvarán (a templom szentélye mögött). Hívom és várom a Kedves Testvérek minden korosztályát. Minden regisztrált résztvevő számára ebédet biztosítunk. Jelentkezni mától lehet a kitöltött regisztrációs szelvény leadásával, amely egyben ebédjegy. Ez elvihető az újságospolcról vagy a sekrestyéből, és kitöltve leadható a plébániairodán vagy a sekrestyében. Lesznek programok felnőtteknek és gyerekeknek (a leendő bérmálkozók tanúságtétele, ugrálóvár, kézműves foglalkozások, sorversenyek, toronytúra stb).

5. Liturgikus emléknapok e héten: Szerdán — Szt. Rita szerzetes, csütörtökön – Boldog Apor Vilmos püspök és vértanú, pénteken – Szűz Mária, Keresztények Segítége emléknapját tartjuk. Mához egy hétre, vasárnap, lesz a tömegtájékoztatási világnap és a Magyar Hősök Emléknapja.

6. Jún. 17-21-ig lesz 1 hét Nyári Napközis Tábor a plébánián. Alsó- és felső tagozatos iskolások jelentkezését várom. Lesz benne egynapos kirándulás autóbusszal, amelyre azok a gyermekek is jöhetnek szüleikkel, nagyszüleikkel, akik a táborban nem vesznek részt. Mielőbbi jelentkezést várok június 10-ig. Jelentkezési lap elvihető a sekrestyéből. Részvételi díj egy hétre személyenként 7500 Ft. Ebben minden költség benne van, beleértve tízórait, meleg ebédet és uzsonnát.

7. Nyári tábor lesz Bogácson a Szent Márton-tanyán júl. 1-5-ig egyházközségünk gyermekei számára. A gyerekektől 15 000 Ft/fő befizetését kérjük. A tábor teljes költsége 20 000 Ft/fő. A fennmaradó összeggel jótevők hozzájárulhatnak a táborozáshoz. Mielőbbi jelentkezést várok a táborba. Jelentkezési lap kérhető a hitoktatóktól, a sekrestyében és a plébániairodán.

8. Srí Lankán a húsvétvasárnapi terrorcselekmények áldozatainak megsegítésére és a megrongálódott templomok helyreállításának támogatására a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia június 9-ig, pünkösdvasárnapig, gyűjtést hirdet. A bankszámlaszám: Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, 11100104-18181490-14000003.

Mentes a vírusoktól. www.avast.com