7 September, 2019 17:29

HIRDETÉSEK AZ ÉVKÖZI 23. VASÁRNAP (szept. 8.)

1. Kedden, szept. 10-én megkezdődik a katekumenátus az esti szentmise után a 6. teremben. Mindenki meghívott, aki katolikus keresztény akar lenni; aki bár megkeresztelt, de a többi szentségben még nem részesült és aki a katolikus egyházzal teljes közösségre kíván lépni, azaz katolizálni szeretne.

2. Pénteken, szept. 13-án kezdődik a templomi hitoktatás, amelynek beosztása olvasható a hirdetőn.

3. Szombaton biciklikirándulásra indulunk Székelyhídra a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett Gyermek Jézus Otthonba. Gyülekező 7.15-től a Szent József Gimnázium előtt és indulás: 7.30-kor. Vissza kb. 18:30-ra érkezünk. Bővebb tudnivaló olbasható a hirdetőn.

A gyermekek kedvében járhatunk iskolaszerek (iskolatáska, tolltartó stb.) ajándékozásával. Az otthonnak legnagyobb szüksége tisztítószerekre van (domestos, folttisztító, mosó- és mosogatószer).

4. Hívom és várom az énekes kedvű gyermekeket és barátaikat a Székesegyházi Gyermekszkólába. A kedves gyermeknevelő szülők ösztönözzék gyermekeiket a részvételre. A próbák szeptember 21-én kezdődnek el szombatonként 9 órától. Előzetes jelentkezés szükséges a sekrestyében a név és elérhetőségek megadásával.

5. A Biblia-óra holnaphoz egy hétre, szept. 16-tól veszi kezdetét az esti szentmise után a 7. teremben. Mindenki meghívott, aki vágyakozik arra, hogy az Evangélium fényében lássa és alakítsa életét.

6. Szept. 21-én lesz Budapesten 15 és 30 év közötti fiatalok számára ForrásPont – Ifjúsági Eucharisztikus nap. Az utazás és a részvétel ingyenes. Indulás: 10:00 órakor, a Svetits Intézet elől. Érkezés: 23:00 – 23:30 között. Mielőbbi jelentkezést kérek legkésőbb szept. 15-ig.

7. Minden katolikus háztartásban legyen Debreceni Katolikus Figyelő! Ezzel a mottóval elvihető az újságos polcról 100 Ft-os (önköltségi) áron egyházközségünk kiadványának legújabb száma. Megtalálható benne a templomi gyermek- és ifjúsági hitoktatás, valamint a felnőttképzés rendje.

8. A jún. 16-tól szept. 1-ig megtartott nyári ministránsversenybe 20 gyermek kapcsolódott be. Közülük 3. helyezett: BARANYA GERGELY (11 alkalommal); 2. helyezett: ÚJLAKÁN ZOLTÁN (12 alkalommal) és 1. helyezettek BARANYA TAMÁS és GYARMATI BALÁZS (13-13 alkalommal). Odaadásukért köszönet illeti őket. Szorgalmuk jó példaadásul szolgál gyermekeinknek.

9. E hét liturgikus emléknapjai: csütörtökön Szűz Mária szent neve, pénteken Aranyszájú Szt. János püspök és egyháztanító emléknapja, szombaton Szt. Kereszt felmagasztalásának ünnepe.

Mentes a vírusoktól. www.avast.com