30 November, 2019 22:10

HIRDETÉSEK ADVENT 1. VASÁRNAPJÁN (DEC. 1.)

1. Ma:

— A 8:30-as szentmise után kiosztjuk a karácsonyi pásztorjáték szerepeit a 6. teremben. Minél több gyermek és fiatal jöjjön, és vállaljon szerepet.

— A 1/2 12-es szentmise után szentségimádásra térhetünk be 18 óráig.

— 17 órakor lesz a városi adventi koszorú 1. gyertyájának meggyújtása 3 püspök (Palánki Ferenc, Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolita és Fekete Károly református) részvételével a Kossuth téren.

— Egyházmegyénk főpásztora megalapította a Szent László Imaszövetséget azzal a céllal, hogy a tagjai minden nap elimádkoznak egy tized rózsafüzért, valamint elsőcsütörtökönként szentségimádáson vesznek részt, melyet egyházmegyénk papjaiért és új papi hivatások születésért ajánlanak fel. Akik csatlakoztak az imaszövetséghez, rózsafüzérüket átvehetik a szentmise után a sekrestyében. Akik pedig csatlakozni kívánnak az imaszövetséghez, a sekrestyében vagy a plébániairodán kérhetnek jelentkezési lapot.

2. Holnaptól advent hétköznapjain 6 órakor kezdjük a roráte-szentmiséket. A szentmise végeztével énekeljük az Úrangyala imádságot. Ezeken és a többi szentmisén felolvasásra és ministrációra hívom és várom a felnőtteket, valamint az iskolás fiúkat és lányokat. A felolvasáshoz az adott napon a megfelelő időpontú szentmiséhez felíratkozhatnak a sekrestyében. 7 órakor nem tartunk szentmisét, de Advent minden hétköznapján lesz 8 órai szentmise.

3. Csütörtökön, dec. 6-án a 8 órai szentmisét követően az egész nap folyamán szentségimádásra térhetnek be a Kedves Testvérek.

4. Pénteken, 18:45-től tartjuk Szt. Pió atya leányainak, a női kör következő összejövetelét az 5. teremben. Szeretettel várjuk a csoporthoz csatlakozni akaró testvéreinket!

5. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve a harmadik, utolsó felkészülési év fókuszában a misszió, az evangelizáció van. Ennek jegyében a Megtestesülés Plébánián (Borbíró tér 9.) szombaton 16:30-kor kezdődik a közös imádkozás. Bemutatkozik a Chemin Neuf ökumenikus elhivatottságú katolikus közösség.

6. Vasárnap, dec. 8-án a 8:30-as szentmise után lesz a Mikulás köszöntése templomunkban.

7. Minden katolikus háztartásban legyen Debreceni Katolikus Figyelő! Ezzel a mottóval vigyék magukkal az újságospolcról 100 Ft-os (önköltségi áron) áron egyházközségünk kiadványának adventre megjelent legújabb számát.

8. Ünnepek e héten: kedden Xavéri Szt. Ferenc, pénteken Szt. Miklós püspök, szombaton: Szt. Ambrus püspök és egyháztanító emléknapja.

9. Dec. 14-én, szombaton 16.00 órától lesz az Apolló Moziban Ferenc pápa – Egy hiteles ember című svájci-amerikai dokumentumfilm vetítése. A mozi ingyenes, azonban mielőbbi jelentkezés szükséges az Apolló mozi honlapján vagy személyesen a mozi jegypénztárában. A filmvetítés után lesz beszélgetés a látottakról.