4 January, 2020 18:02

HIRDETÉSEK A KARÁCSONY UTÁNI 2. VASÁRNAP (JAN. 5.)

1. Ma a fél 12 órai szentmise után csendes szentségimádásra térhetünk be 18:00-ig.

2. Január 6-án, hétfőn URUNK MEGJELENÉSE, VÍZKERESZT parancsolt ünnepe lesz. Vízszentelést a 10 órai és az esti szentmise elején végzünk. Ezt követően otthonaikba vihetnek belőle, hogy feltöltsék a házi szenteltvíz-tartójukat, és imádság kíséretében meghintsék vele otthonukat.

Az esti szentmise után a Szent József Kollégium ebédlőjébentartjuk a bibliaórát, amelyen résztvesznek a városból a Bibliával foglalkozó közösségek. Ezt a bibliaórát szerény agapéval zárjuk.

3. Pénteken az esti szentmise után, 18:45-től férfikörbe várom egyházközségünk egyedülálló férfi tagjait, a házas és/vagy gyermekes édesapákat. Összejövetelünket az 5. teremben tartjuk. Szeretettel várjuk a csoporthoz csatlakozni akaró férfitestvéreinket!

4. Ünnepeink e héten: pénteken Szent Antal apát emléknapja és szombaton Árpád-házi Szt. Margit szűz ünnepe.

5. Vasárnap URUNK MEGKERESZTELKEDÉSÉT ünnepeljük. Ezzel az ünneppel befejeződik a karácsonyi ünnepkör, és megkezdődik az évközi idő hamvazószerdáig (február 25-ig) tartó része.

6. Értékes és szép hitvalló hagyomány a házszentelés. Aki otthonát szeretné megszenteltetni, kérését jelentse a lelkipásztoroknál vagy a plébániairodán.

7. A tekintélyes múltú Debreceni Szent László Kórus tagjai sorába hívja és várja az éneklés karizmájával megáldott, kottát olvasni tudó testvéreinket.

A kottaolvasásban nem járatos, de énekelni szerető kedves híveket hívom és várom a liturgikus kórusba. Ennek a kórusnak a szentmiséken és az esti dicséreten (vesperáson) az énekek vezetése a fő feladata.

Mindkét kórusba jelentkezni lehet Dobos Mihály karnagy-kántor úrnál. A jelentkezés ügyében bátran forduljanak hozzá!

8. 2 távolabbi hitéleti program:

— Jan. 19 — 26. között tartjuk az egyetemes imahetet a Krisztus-hívők egységéért. A közös imák mindig 17 órakor kezdődnek. Nálunk jan. 22-én, szerdán lesz az imaóra.

Február 7-én, pénteken tartjuk a Debreceni Katolikus Bált a Kölcsey Központban (Hunyadi utca 1-3.). Belépőjegy — 1-3 éves korig ingyenes (regisztrációs jegy szükséges); 3-10 éves korig 2.500 Ft; 11 éves kortól pedig 5.000 Ft — váltható a 6 debreceni plébánián és a Püspöki Hivatalban. A belépőjegy ára tartalmazza a svédasztalos vacsorát és az ital egy részét, tehát ez nem batyus bál.

Minden generációhoz tartozó testvérünk jöjjön el, és legyen részese a báli mulatozásnak!