22 January, 2020 22:28

HIRDETÉSEK AZ ÉVKÖZI 2. VASÁRNAP (JAN. 19.)

1. Ma — 15:30-tól FIATAL CSALÁDOSOK vasárnapi körének összejövetelét tartjuk a 6. teremben. Szeretettel várjuk és látjuk a csoporthoz csatlakozni akaró fiatal házasokat és családosokat.

— A görögkatolikus főszékesegyházban kezdetét veszi és jan. 26-ig tart az egyetemes imahét a Krisztus-hívők egységéért. A közös imák mindig 17 órakor kezdődnek; beosztásuk a hirdetőn olvasható. Székesegyházunkban jan. 22-én, szerdán lesz az imaóra. Ezen a napon nem lesz esti szentmise.

— Debrecen jelképének számító Nagytemplomban 24 darab harangból álló harangjátékot létesítenek. E harangjátéknak a művészi élménynyújtáson túl még missziói feladata is lenne, hiszen a zömmel egyházi és népi dallamok szolgálnák a keresztény hittudat, valamint a nemzeti önbecsülés erősítését. Ebben az esztendőben e cél megvalósítására ajánljhatjuk fel az ökumenikus imaórák perselyadományait.

17:30-kor ünnepélyes esti dicséretet éneklünk.

— 19 órától Kiss Zoltán orgonaművész jótékonysági koncertjén vehetünk részt. Műsora a hirdetőn olvasható.

2. Szerdán 10.00-kor folytatódik a 6. teremben az Idősek Akadémiája. Témája: „…Szűnj meg haragodtól…”

3. Szombaton 10 órától tartjuk az elsőáldozásra készülő gyermekek összevont hittanóráját a templomban.

14:30-tól pedig szemlélődő erdei gyalogtúrára hívjuk minden korosztálybeli Testvérünket a Nagyerdőbe. Gyülekező 14.15-től a köztemető 3-as kapuja előtt.

4. Liturgikus emléknapok és ünnepek e héten: Kedden Szent Ágnes szűz és vértanú, pénteken Szalézi Szt. Ferenc püspök és egyháztanító emléknapja, szombaton pedig Szt. Pál apostol megtérése (Pál fordulása).

5. Mához egy hétre ünnepeljük Isten Igéjének Vasárnapját.

15:00-kor a 6. teremben cursillós csoporttalálkozót tartunk, amelyre szeretettel hívom a Cursillon részt vett férfiakat és nőket. A cursilloegyházunk egyik jelentős felekezetközileg elterjedt megújulási mozgalma.

6. Kérem azokat a fiatalokat, akik ebben az évben akarnak székesegyházunkban házasságot kötni, hogy minél előbb jelentkezzenek a plébánián házasságkötésre függetlenül attól, hogy polgári házasságkötésük időpontja bejegyzett-e, vagy sem. Jegyesbeszélgetés-sorozattal történik közvetlen felkészülésük a szentségi házasságra.

Nagyon kérem azok segítségét, akik tudnak rokonságukban és ismerőseik körében házasságra készülő fiatalokról, hogy ezt az információt adják tudtukra.