2 February, 2020 17:45

HIRDETÉSEK AZ ÉVKÖZI 4. VASÁRNAP (FEBR. 2.)

1. Ma a szentmisék végén Balázs-áldásban részesülhetnek a hívek. Az új hónap első vasárnapján a fél 12-es szentmise után szentségimádásra térhetünk be 18 óráig. Az esti püspöki szentmisén részt vesznek egyházmegyénk szerzetesei.

2. Hétfőn az esti szentmise előtt 17:30-kor kezdjük a lourdesi kilencedet, és a jelenések emléknapjára (február 11.) fejezzük be, de bármikor imádkozható.

3. Elsőcsütörtökön egész napos szentségimádást tartunk. 17-kor kezdjük a szentségimádási órát papi hivatásokért.

4. Elsőpénteken folytatjuk a Jézus Szíve-nagykilencedet, és meglátogatjuk az elsőpénteki betegeket.

Ezen a napontartjuk a Debreceni Katolikus Bált a Kölcsey Központban (Hunyadi utca 1-3.). Az asztalokat újraszámozták, ezért kérem, a bálozók tájékozódjanak a hirdetőn kifüggesztett asztalbeosztáson.

5. Liturgikus emléknapok és ünnepek e héten: hétfőn: Szt. Balázs püspök és vértanú, szerdán Szt. Ágota szűz és vértanú, csütörtökön Miki Szt. Pál és társai vértanúk emléknapja lesz.

6. Mához egy hétre a 10 órai szentmisében énekelni a fog a Szent László Kórus.

7. Február 9-én leszegyházközségünk negyedéves kiadványának, a Debreceni Katolikus Figyelő lapzártája. Kérem a Kedves Testvéreket, hogy a Figyelő nagyböjtre megjelenő számába írt cikkeiket mielőbb juttassák el a szerkesztőségbe.

8. 2 távolabbi hitéleti program: 1) Február 19-én, szerdán 17 órától a Kölcsey Központ Bényi Árpád termében Dolhai Lajos, a Nemzetközi Teológiai Bizottság tagja, az Egri Hittudományi Főiskola rektora tart prezentációs előadást az 52. Nemzetközi Eukarisztikus Kongresszus céljáról, az előkészület folyamatáról és főbb eseményeiről.

2) Július 27. és augusztus 2. között zarándoklat lesz a Baltikumba – „A keresztek földjére” (7 nap/6 éj). Lelkivezetője Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi püspök és zarándoklatvezető Kuzmányi István. Utazás: menetrend szerinti repülőjárattal, a Baltikumban különjáratú autóbusszal.Részvételi díj: személyenként 209 900 Ft.

Útlevéllel vagy kártyaformátumú személyi igazolvánnyal lehet utazni, elvárt érvényességük az utazás utolsó napja. Jelentkezéskor kérjük a neveket olyan formában megadni, ahogy az útiokmányban szerepel, az összes keresztnévvel és titulussal együtt! A részletekről érdeklődni lehet a plébániairodán.