8 February, 2020 22:22

HIRDETÉSEK AZ ÉVKÖZI 5. VASÁRNAP (FEBR. 9.)

1. Az Egyházközségi Képviselőtestület múlt szerdán, február 5-én, megtartott ülésén elfogadta a 2019. évi számadást, és jóváhagyta a 2020. évi költségvetést, amelyet az érdeklődők 2 héten át megnézhetnek a plébániairodán.

2. Ma veszi kezdetét és a következő vasárnapig tart a Házasság Hete. Az országos rendezvénysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire és fontosságára, valamint hogy segítséget nyújtson a házasságra készülőknek vagy a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek.

3. Kedden 18 órától lesz a következő FILMKLUB a Szent József Gimnázium dísztermében (2. emelet). Megnézzük a 2018-ban készített SÁMSON c. amerikai filmet. A filmnézést beszélgetés követi a látottakról.

4. Pénteken az esti szentmise után, 18:45-től férfikörbe várom egyházközségünk egyedülálló férfi tagjait, a házas és/vagy gyermekes édesapákat. Összejövetelünket az 5. teremben tartjuk. Szeretettel várjuk a csoporthoz csatlakozni akaró férfitestvéreinket!

5. Mához egy hétre, vasárnap 15:30-tól FIATAL CSALÁDOSOK vasárnapi körének összejövetelét tartjuk a 7. teremben. Szeretettel várjuk és látjuk a csoporthoz csatlakozni akaró fiatal házasokat és családosokat. 17:30-kor pedig ünnepélyes esti dicséretet éneklünk.

6. Liturgikus emléknapok és ünnepek e héten: hétfőn Szt. Skolasztika szűz, kedden a Lourdes-i Boldogságos Szűz Mária emléknapja egyben, a Betegek Világnapja. A Betegek Világnapja jó alkalom arra, hogy megköszönjük az egészségügyben fáradozók odaadó helytállását. Pénteken Szt. Cirill szerzetes és Szt. Metód püspök, Európa társvédőszentjeinek ünnepe lesz.

7. Két távolabbi hitéleti program:

Február 22-én, szombaton farsangi mulatságra hívjuk a gyermekeket 15 órától a 7. hittanterembe. A farsang része a jelmezverseny, vetélkedő, kreatív kuckó, tombola és büfé. Belépő: 1 db tombolatárgy és egy tálca sütemény. A gyermekek szüleit pedig ugyanekkor tea- és kávéházba hívjuk.

Február 28-tól márc. 1-ig — péntek délutántól vasárnap délig tartó — Házas Hétvégére hívjuk az öt évnél hosszabb ideje szentségi házasságban élő házaspárokat Ez a Házas Hétvége segítséget nyújt ahhoz, hogy a mindennapok rohanásában megkopott szeretetet felélesszék, és lelki sebeik gyógyuljanak. Jelentkezni lehet a programot hirdető plakátról elvihető telefonszámon.