24 July, 2021 15:55

HIRDETÉSEK AZ ÉVKÖZI 17. VASÁRNAP (JÚL. 25.)

1. A mai vasárnap Ferenc pápa rendelkezéséből ettől az évtől kezdve egyházunkban a Nagyszülők és Idősek Világnapja. Ezen a világnapon — megfelelő készülettel — teljes búcsú nyerhető a szokott 3 feltétellel: szentgyónás, szentáldozás és imádság a Szentatya szándékára.

Ma az esti szentmise után a Nemzeti Ifjúsági Kórus ad koncertet székesegyházunkban.

2. Székesegyházunk búcsúját július 26-án a 18 órai szentmisében ünnepeljük. Szentbeszédet fog mondani Korzenszky Richárd, a tihanyi bencés apátság kiérdemesült elöljárója. A szentmisében különáldásban részesülhetnek a nagyszülők.

Ezen az ünnepünkön — megfelelő készülettel — teljes búcsú nyerhető a szokott 3 feltétellel: szentgyónás, szentáldozás és imádság a Szentatya szándékára. A Szentatya szándékára történő imádkozásnak eleget teszünk, ha imádkozunk egy Miatyánkot és egy Üdvözlégyet. Azonban módunkban áll bármi más imádságot felajánlani a Szentatya szándékára.

3. Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus programjaira, így a Ferenc pápa által celebrált zárómisére is, augusztus 29-ig várják a jelentkezéseket. A szervezés megkönnyítése érdekében kérem, hogy minél korábban jelentkezzenek a résztvevők, ugyanakkor a helyek kiosztásánál is elsőbbséget élveznek a korábban regisztráltak.

4. A Szent II. János Pál pápa szobrának elkészíttetésére meghirdetett gyűjtés az eltelt napokban elérte a 10 millió Ft-ot. Illesse Köszönet az adományozókat! A gyűjtést szükséges folytatni továbbra is. Adományainkkal jelképesen kifejezhetjük hálánkat a Nagy Pápa iránt mindazért a jóért, amelyet 26 és fél éves pápasága által kaptunk Istentől.

5. E hét liturgikus emléknapjai: hétfőn Szt. Joákimé és Szt. Annaé, a Boldogságos Szűz Mária szüleié, csütörtökön Szt. Mártáé és szombaton Loyolai Szt. Ignácé.