16 October, 2021 20:52

HIRDETÉSEK AZ ÉVKÖZI 29. VASÁRNAP (október 17.)

1. Ma:

van missziós vasárnap. Szolidáris elkötelezettségünket a missziók ügye mellett most kifejezhetjük nagylelkű perselyadományunkkal, amelyért hálás köszönetet mondok.

— A 10 órakor kezdődő szentmisében püspök atya nyitja/nyitotta meg a szinódusi folyamat egyházmegyei szakaszát.

— A Szent József Gimnázium diákjainak és tanárainak használt, de jó állapotú tárgyai keresnek új gazdát a ma délelőtti garázsvásáron a templomkertben. A környezetbarát vásár bevételét az iskola jótékony céljaira ajánlják föl.

— Az esti szentmise után Szamosi Szabolcs orgonaművész koncertjén vehetünk részt.

2. Kedden 18 órától folytatódik a FILMKLUB a Szent József Gimnázium dísztermében (2. emelet). Megnézzük a Mennyország gyermekei c. palesztin filmet. Utána beszélgetést tartunk látottakról.

3. Szerdán 9 órától kezdődik az Idősek Akadémiája a 7. teremben. Hívom az időseket, hogy velük egykorúak derűs társaságában töltsenek néhány tartalmas délelőtti órát.

4. Okt. 23-án egyházközségi zarándoklat Mátraverebély-Szentkútra autóbusszal. Visszafelé megnézzük Recsken a történelmi emlékhelyet. Az útiköltség 5500 Ft/fő. Mától lehet jelentkezni feliratkozással legkésőbb október 20-ig a sekrestyében vagy a plébániairodán.

5. Liturgikus ünnepek és emléknapok e héten: hétfőn Szent Lukács evangélista ünnepe, csütörtökön Boldog IV. Károly király, pénteken Szt. II. János Pál pápa és szombaton — nemzeti ünnepünkön— Kapisztrán Szt. János áldozópap emléknapja.

6. November 20-án, szombaton este 6 órától tartjuk az idén jubiláló házaspárok szentmiséjét, akik 5-10-15-20-25-50 vagy ennél több éve kötöttek szentségi házasságot.Kérem ezeknek a házaspároknak a jelentkezését akár a sekrestyében, akár a plébániairodán.

Mentes a vírusoktól. www.avast.com