28 November, 2021 07:20

HIRDETÉSEK ADVENT 1. VASÁRNAPJÁN (nov. 28.)

1. „Egy Tányér Szeretet” mottóval két hete főztek a székesegyházunkba járó fiatal katolikus vállalkozók, és 4 helyszínen 225 adag egytálételt osztottak ki nehéz helyzetben lévő embereknek. Köszönetet mondok nekik és plébániánk híveinek, akik süteménnyel hozzájárultak az ebédeltetéshez.

2. Az egy hete megtartott Karitász-gyűjtés 318 ezer Ft-ot eredményezett. Mindenkinek köszönöm nagylelkű perselyadományát.

3. Ma 17 órakor lesz a városi adventi koszorú 1. gyertyájának meggyújtása a református Nagytemplom mögötti emlékkertben. Beszédet mond Palánki Ferenc rk. püspök, Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolita, Püski Lajos, a Tiszántúli Református Egyházkerület lelkészi főjegyzője és Dr. Papp László polgármester. Minden vasárnap online élőben is lehet követni a gyertyagyújtást Debrecen Facebook oldalán és a Debrecen Televízióban.

4. Holnaptól advent hétköznapjain 6 órakor kezdjük a roráte-szentmiséket. A szentmise végeztével énekeljük az Úrangyalát. Ezeken és a többi szentmisén felolvasásra és ministrációra hívom és várom a felnőtteket, az iskolás fiúkat és lányokat. A felolvasáshoz feliratkozhatnak a sekrestyében. 7 órakor nem tartunk szentmisét.

5. Elsőcsütörtökön a 8 órától egész napos szentségimádás lesz 18 óráig. 17 órától kezdődik az imaóra papi hivatásokért.

6. Elsőpénteken, a Jézus Szíve-tisztelet napján, meglátogatjuk betegeinket, akik otthonukban akarják szentgyónásukat és –áldozásukat elvégezni. 17:30-kor énekeljük a Jézus szíve litániát.

7. Szombaton 15 órától mézessütésre, játékdélutánra és Mikulásra hívjuk gyermekeinket. Mindez a keresztfolyosóról nyíló hittantermekben lesz.

8. Mához egy hétre, vasárnap 19 órától Tabajdi Ádám orgonaművész előadásában hallhatjuk Olivier Messiaen: Az Úr Születése (La Nativité du Seigneur) című híres művet, amelyet dr. karasszon Dezső ismertet.

9. Ünnepek e héten: kedden Szt. András apostol ünnepe és pénteken Xavéri Szt. Ferenc áldozópap emléknapja.

10. Minden katolikus háztartásban legyen Debreceni Katolikus Figyelő! Ezzel a mottóval vigyék magukkal az újságospolcról 100 Ft-os áron egyházközségünk kiadványának adventre megjelent legújabb számát.

11. A városi Karitatív Testület összefogásban az önkormányzattal, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyével, a Hajdúdorogi Főegyházmegyével és a Tiszántúli Református Egyházkerülettel december 23-ig tartó adventi adománygyűjtésre hív. Az idén is elsősorban tartós élelmiszert, tisztálkodási- és tisztítószert, valamint a kisgyermekes családokra gondolva édességet gyűjtenek. Az adományok leadhatók a sekrestyében vagy a plébániairodán. Az összegyűjtött szeretet-tasakokat Palánki Ferenc püspök atya fogja átadni a szervezőknek. Csatlakozzunk minél többen ehhez az adománygyűjtéshez!

12. Mária és Márta elnevezéssel találkozási lehetőséget kínálunk azoknak az egyedülálló nőknek és asszonyoknak (édesanyáknak és nagymamáknak), akik szívesen járnának imakörbe kéthetente. Minden alkalom Szentírás-olvasással és rövid elmélkedéssel kezdődik. A programot közösen alakítjuk, melynek során lehetőség lenne őszintén megnyilatkozni, másokat érdeklődve meghallgatni, formálódni, és ezek által együtt haladni, hiszen küldetésük van. Az első találkozó december 7-én, kedden lesz 16:30-tól az 5-ös teremben. Nagyon várom az érintett korcsoportot!