4 February, 2018 10:05

HIRDETÉSEK AZ ÉVKÖZI 5. VASÁRNAP (FEBR. 4.)

1. Ma minden szentmise végén Balázs-áldásban részesülhetnek a hívek.

2. Szerdán

— a 8 órai szentmise után csendes szentségimádásra térhetnek be az egész nap folyamán 18:00-ig.

— 16:30-tól hitoktatói megbeszélést tartunk a 6. hittanteremben.

3. Pénteken, február 9-én lesz a jegyesbeszélgetés-sorozat harmadik alkalma 18:45-től a 7. teremben. A részvételnek nem akadálya az, ha eljegyzés még nem volt, vagy az esküvő ideje még nincs kitűzve.

4. Szombaton, február 10-én, 15.00 órától jelmezes farsangi mulatság gyermekek és szüleik részére tombolahúzással és jelmezversennyel a Szt. József Ált. Isk. tornatermében (Szt. Anna u. 19.). Minden gyeremek jöjjön el!

5. A Szűz Anya Lourdes-ban történt 18 megjelenésének 160 évfordulója alkalmából — 1858. febr. 11-től — várom a hívek jelentkezését a rózsafüzér-társulatba. Akik szívesen bekapcsolódnának a rózsafüzér-társulatba, vagy feladatkörével szeretnének megismerkedni, jelentkezzenek nálam.

6. A tekintélyes múltú Debreceni Szent László Kórus felvételt hirdet kottát olvasni tudó testvéreinknek. A kottaolvasásban nem járatos, de énekelni szerető kedves híveket hívom és várom a liturgikus kórusba. Ennek a kórusnak a szentmiséken és az esti dicséreten (vesperáson) az egyszólamú gregorián énekek vezetése a fő feladata. Mindkét kórusba jelentkezni lehet Dobos Mihály karnagy-kántor úrnál. Mindkét kórusba jelentkezés ügyében bátran szólítsák meg őt — mától kezdve!

7. Hétfőn Szt. Ágota szűz és vértanú, kedden Miki Szt. Pál és vértanútársai, szombaton Szt. Skolasztika szűz emléknapja.

8. Az Egyházközségi Képviselőtestület a 2017. évi zárszámadást elfogadta, és jóváhagyta a 2018. évi költségvetést, amely 2 héten át bármely hívő részéről megtekinthető a plébániairodában.

9. A jővő vasárnap lesz a Betegek Világnapja és könyörgőnap a világ éhezőiért. A Betegek Világnapja jó alkalom arra, hogy megköszönjük az egészségügyben fáradozók odaadó helytállását.

10.3 az 1-ben Média-képzést indít a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye. A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye támogatásával működő Öröm-hír Szerkesztőség 480 órás médiaképzést hirdet felnőtteknek, amelyben a résztvevők újságírói, fotóriporteri és operatőri alapismereteket szerezhetnek szombatonként Debrecenben a Szent József Gimnáziumban. A képzés ingyenes, a hallgatókat csak az utazás- és a tankönyvköltségek terhelik.

A képzés feltételeiről információ található a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye honlapján, a oromhirmedia címre. Tel.:+36-30/240-1482.