29 September, 2018 19:41

HIRDETÉSEK AZ ÉVKÖZI 26. VASÁRNAP (szept. 30.)

1. Október a rózsafüzér hónapja. Reggel 0730-kor és az esti szentmisék előtt 1730-tól imádkozzuk a rózsafüzért. Egy-egy nap esti rózsafüzér-imádkozásának vezetésére kérem a Kedves Testvérek feliratkozását a sekrestyében. Minden nap egy valaki, vagy 2-3-an, vagy akár egy család is lehet a rózsafüzér elimádkozásának felelős vezetője.

Csatlakozhatunk a NEMZETKÖZI KERESZTÉNY IMAHADJÁRAT elnevezésű kezdeményezéshez naponta 1 tized rózsafüzér (bármelyik titokkal) és a Szent Mihály-ima elimádkozásával HAZÁNKÉRT, A KATOLIKUS HIT és A KERESZTÉNYSÉG VÉDELMÉÉRT! 20 ország Krisztus-hívői már csatlakoztak.

Teljes búcsút nyerhet az a hívő, aki a rózsafüzért templomban vagy kápolnában, családban vagy jámbor szándékkal együttlévők közösségében elimádkozza.

2. Szerdán, október 3-án veszi kezdetét Rómában afiatalokkal foglalkozó XV. Püspöki Szinódus. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia küldötteként egyházmegyénk főpásztora is részt vesz ezen a szinóduson. Foglaljuk imáinkba a szinódus résztvevőit és célkitűzéseit!

3. Elsőcsütörtökön, okt. 4-én a 7 órai szentmise után 17.30 óráig szentségimádásra térhetnek be a székesegyházba. 19 órakor BAROKK FELFEDEZÉSEK címmel koncertet ad templomunkban az olasz CAPPELLA CORRADIANA ENSEMBLE barokkegyüttes. A műsor olvasható a hirdetőn.

4. Elsőpénteken délelőtt lesz a betegek gyóntatása és áldoztatása.

5. Elsőszombaton, október 6-án Nagymarosi Ifjúsági Találkozó a 14-19 év közötti korosztálynak „Válj azzá, aki már vagy a keresztségben!” — címmel. Az útiköltség 2500 Ft. Csütörtökig még lehet jelentkezni a részvételre feliratkozással a sekrestyében.

Ezen a napon lesz 15 órától a 2020-as Budapesti Eucharisztikus Kongresszusra felkészítő egyházmegyei programsorozat következő része a Megtestesülés-templomban az egyházközségi képviselőtestületek tagjai számára. E testület rendeltetéséről előadást fog tartani Dr. Linczenbold Levente teológiai tanár.

6. Emléknapok e héten: hétfőn Gyermek Jézusról nevezett (Lisieux-i) Szt. Teréz szűz és egyháztanítóé, kedden Szent Őrzőangyaloké és csütörtökön Assisi Szent Ferencé. Mához egy hétre lesz terménybetakarítási hálaadás.

7. Jelentkezni lehet 8 napos zarándoklatra Szentföldre 2019. február 11-18-ig. Utazás repülőgéppel Debrecenből. Részvételi díj:286.860 Ft/fő. Lelkivezetők: Felföldi László és Törő András atyák. Jelentkezési határidő: október 3. A részletes program a hirdetőn olvasható.