11 February, 2019 07:09

HIRDETÉSEK AZ ÉVKÖZI 5. VASÁRNAP (FEBR. 10.)

1. Ma veszi kezdetét és a következő vasárnapig tart a Házasság Hete. Közel két évtizede Angliából indult el ez a kezdeményezés, amely minden évben egy hétig a házasság és a család fontosságára kívánja irányítani a figyelmet. Hazánkban az országos eseménysorozatot 2008 óta rendezik meg a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával.

2. Ma van egyházközségünk negyedéves kiadványának, a Debreceni Katolikus Figyelő lapzártája. Kérem a Kedves Testvéreket, hogy a Figyelő nagyböjtre megjelenő számába írt cikkeiket mielőbb juttassák el a szerkesztőségbe.

3. Szerdán 10 órától folytatódik a 6. teremben az Idősek Akadémiája. Témája: DÖNTŐ TALÁLKOZÁS. Hívom és várom az időseket, hogy velük egykorú emberek derűs társaságában töltsenek el néhány tartalmas délelőtti órát.

4. Csütörtökön 16.30-tól folytatódik a mediációs (békés konfliktusmegoldási beszélgetésforma) program a 6. teremben. Még van szabad időpont, lehet jelentkezni Berényiné dr. Felszeghy Márta családgondozónál. Telefonszáma (06/20/627-7650) a hirdetőn megtalálható.

5. Pénteken, február 15-én lesz a jegyesbeszélgetés-sorozat II. alkalma 18:45-től a 7. teremben. A részvételnek nem akadálya az, ha eljegyzés még nem volt, vagy az esküvő ideje még nincs kitűzve.

6. Vasárnap 19 órától Csorba Gergő jótékonysági orgonakoncertjén vehetünk részt. Műsora a hirdetőn olvasható.

7. Liturgikus emléknapok és ünnepek e héten: hétfőn A Lourdes-i Boldogságos Szűz Mária emléknapja egyben a Betegek Világnapja. A Betegek Világnapja jó alkalom arra, hogy megköszönjük az egészségügyben fáradozók odaadó helytállását. Csütörtökön Szt. Cirill szerzetes és Szt. Metód püspök, Európa társvédőszentjei ünnepe lesz.

8. Országos elsőáldozás lesz a 2020-as Budapesti Nemzetközi Eukarisztikus Kongresszus nyitó szentmiséjén lesz Budapesten a Puskás Ferenc Stadionban, szeptember 13-án, vasárnap.

Az országos elsőáldozás olyan egész életre szóló élményt ad a résztvevőknek, hogy megéri vállalni érte a felkészítéssel, a szervezéssel és az utazással járó áldozatot.

Az Eucharisztiában először ott részesülők felkészítését, első gyóntatását és az adminisztrációt helyben végezzük a jól bevált gyakorlat szerint.

Kérem a kedves szülőket, hogy akik akarják, hogy 2020 szeptemberében 4. osztályba járó gyermekük az országos elsőáldozáson legyen elsőáldozó, a jelentkezési lapot kitöltve mielőbb adják le a hitoktatónál, a sekrestyében vagy a plébániairodán. A jelentkezési lap kérhető a hitoktatótól, elvihető a sekrestyéből és a plébániairodából.