11 May, 2019 20:42

HIRDETÉSEK HÚSVÉT 4. VASÁRNAP (MÁJUS 12.)

1. Ma Jó Pásztor-vasárnapján könyörgőnapot tartunk papi hivatásokért. Az elsőáldozást a 10 órai szentmisében ünnepel/j/t/ük. 15:30-tól FIATAL CSALÁDOSOK vasárnapi körének összejövetelét tartjuk a 7. teremben. Szeretettel várjuk és látjuk a csoporthoz csatlakozni akaró fiatal házasokat és családosokat.

2. Hétfőn fél 5-től templomunkban tartja a Tanítóképző Főiskola Nyugdíjas Baráti Köre félévzáró összejövetelét, amelyen 5 órától koncertet ad Somogyi-Tóth Dániel orgonaművész, a Kodály Filharmónia művészeti igazgatója. Szeretettel várjuk az érdeklődőket.

3. Szerdán 10 órától a 6. teremben Idősek Akadémiája. Témája: A nagy bírkózás.

4. Vasárnap 19 órától Tóth J. Miklós, mogyoródi plébános ad jótékonysági koncertet templomunkban. Műsora a hirdetőn olvasható.

5. Liturgikus emléknapok e héten: hétfőn — a Fatimai Boldogságos Szűz Mária, csütörtökön – Nepomuki Szt. János áldozópap és vértanú, pénteken – Boldog Scheffler János püspök és vértanú emléknapja lesz.

6. Május 25-ére hívom és várom a Kedves Testvérek minden generációját az Egyházközségi–Családi Napra, amelyet a Szt. József Kollégium udvarán (a templom szentélye mögött) rendezünk meg 9 órától. Jelentkezni mától lehet a kitöltött regisztrációs szelvény leadásával, amely egyben ebédjegy. Ez elvihető az újságospolcról vagy a sekrestyéből, és kitöltve leadható a plébániairodán vagy a sekrestyében. Lesznek programok felnőtteknek és gyerekeknek (a leendő bérmálkozók tanúságtétele, ugrálóvár, arcfestés, gyöngyfűzés, sorversenyek, filmvetítés, stb).

7. Srí Lankán a húsvétvasárnapi terrorcselekmények áldozatainak megsegítésére és a károsodást szenvedett templomok helyreállításának támogatására a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia június 9-ig, pünkösdvasárnapig, gyűjtést hirdet. A bankszámlaszám olvasható a hirdetőn: Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, 11100104-18181490-14000003.

Kérünk minden jó szándékú embert, hogy nagylelkű adományaikkal segítsék keresztény testvéreinket, és imáikban emlékezzenek meg az áldozatokról és családjaikról.

8. Jún. 17-21-ig lesz 1 hét Nyári Napközis Tábor a plébánián. Alsó- és felső tagozatos iskolások jelentkezését várom. Lesz benne egynapos kirándulás autóbusszal, amelyre azok a gyermekek is jöhetnek szüleikkel, nagyszüleikkel, akik a táborban nem vesznek részt. Mielőbbi jelentkezést várok június 10-ig. Jelentkezési lap elvihető a sekrestyéből. Részvételi díj egy hétre személyenként 7500 Ft.

9. A 13-18 év közötti fiataljainkat, főleg azokat, akik nálunk június 9-én fognak bérmálkozni, Egyházmegyei Nyári Táborba hívom július 21-28. között Nagyvisnyóra. A tábor célkitűzése: a bérmálkozó fiatalok tapasztalják meg egyházunk fiatalos arcát, és azt, hogy jó az egyházhoz tartozni. Részvételi díj személyenként 5000 Ft. Mielőbbi jelentkezést várok legkésőbb jún. 6-ig. Jelentkezési lap elvihető a sekrestyéből.

Mentes a vírusoktól. www.avast.com