2 June, 2019 09:11

HIRDETÉSEK URUNK MENNYBEMENETELE FŐÜNNEPÉN (JÚNIUS 2.)

1. Ma 12:30-tól 17:30-ig szentségimádásra térhetünk be templomunkba.

2. Folytassuk az imakilencedet a Szentlélekhez június 8-ig — a Szentlélek-litánia elimádkozásával — pünkösdi készületként.

3. Hétfőn: Lwanga Szt. Károly és társai, ugandai vértanúk emléknapját tartjuk.

4. Szerdán, június 5-én lesz székesegyházunk felszentelésének 273. évfordulója. E nap főünnep számunkra, amely egyházközségünk szentségimádási napja. A 8 órai szentmise után egész napos szentségimádást tartunk. Ennek okával elsőcsütörtökön nem lesz szentségimádás. Jártunkban-keltünkben térjünk be szentségimádásra!

Egy-egy szentségimádási óra megtartására többen is feliratkozhatnak a sekrestyében.

5. Elsőpénteken, a Jézus Szíve-tisztelet napján meglátogatjuk betegeinket, akik otthonukban akarják szentgyónásukat és –áldozásukat elvégezni.

17:30-kor énekeljük a Jézus szíve litániát.

6. Szombaton, Pünkösd vigíliáján 19:30-tól a Con Spirito Egyházzenei Fesztivál keretében a világhírű Nyíregyházi Cantemus Kórus ad koncertet templomunkban! A katolikus közösségek számára 1.000 Ft-ért szakmai jegyek válthatók a debreceni Kölcsey Központ jegypénztárában (Hunyadi utca 1-3., 52/518-400) valamint a hangverseny előtt a helyszínen. A vásárláskor kérjük hivatkozzanak az alábbi jelszóra: „Szent Anna-székesegyház”.

7. Mához egy hétre Pünkösd ünnepe lesz. A 10 órai szentmisében lesz a bérmálás.

8. Püspök atya Pünkösd főünnepén, június 9-i hatállyal megalapítja a Debreceni Szent Anna Német Nyelvű Katolikus Missziót. A misszió vezetésével megbízza ( Krakomperger Zoltán) a plébánost. Az első szentmise németül pünkösdvasárnap 16:30-kor kezdődik.

9. Jún. 10-én a Tisza-tó körbebiciklizésére hívom Testvéreinket. Jelentkezni lehet mától feliratkozással a sekrestyében. Tiszafüredig személyautókkal utazunk. A bicikliket teherautóval szállítjuk oda-vissza800 Ft-ért. Az élelemről a résztvevők maguk gondoskodnak.

10. Jún. 17-21-ig lesz 1 hét Nyári Napközis Tábor a plébánián. Alsó- és felső tagozatos iskolások jelentkezését várom. Lesz benne egynapos kirándulás autóbusszal, amelyre azok a gyermekek is jöhetnek szüleikkel, nagyszüleikkel, akik a táborban nem vesznek részt. Mielőbbi jelentkezést várok június 10-ig. Jelentkezési lap elvihető a sekrestyéből. Részvételi díj egy hétre személyenként 7500 Ft. Ebben minden költség benne van, beleértve tízórait, meleg ebédet uzsonnát és az egy napos kirándulást.

11. Június 23-án Úrnapja. Már most kezdjük el minél többen gyűjteni a virágszirmot, hogy bőven legyen mit hinteni az úrnapi körmeneten az Oltáriszentség elé.

Mentes a vírusoktól. www.avast.com