8 June, 2019 08:27

HIRDETÉSEK PÜNKÖSD ÜNNEPÉN (JÚNIUS. 9.)

1. Ma bérmálás lesz a 10 órai szentmisében. A mai napon megkezdi tevénységét a Debreceni Szent Anna Német Nyelvű Katolikus Misszió. A nyitó szentmise németül ma 16:30-kor kezdődik, és folytatódik kétheti rendszerességgel minden hónap 2. és 4. vasárnapján 16:30-tól.

A mai nappal befejeződik a húsvéti idő, és megkezdődik az évközi idő Húsvét utáni része. Holnaptól a Mennynek királyné asszonya húsvéti antifóna helyett újra imádkozzuk az Úr Angyalát naponta 3X.

2. Holnap, a Boldogságos Szűz Mária, az Egyház Anyja kötelező emléknapját tartjuk. 7-kor, 10-kor és 18 órakor lesz szentmise.

3. A Tisza-tó körbebiciklizésére 8 órakor indulunk. Gyülekező fél 8-kor a Szent József Gimnázium előtt. Tiszafüredig személyautókkal utazunk. A bicikliket teherautóval szállítjuk oda-vissza800 Ft-ért. Az élelemről a résztvevők maguk gondoskodnak.

4. E hét liturgikus emléknapjai: kedden Szt. Barnabás apostolé, csütörtökön Páduai Szt. Antal áldozópap és egyháztanítóé, pénteken Urunk Jézus Krisztus, az örök főpap ünnepe, szombaton Árpád-házi Boldog Jolán szerzetesnő emléknapja.

5. Mához egy hétre Szentháromság vasárnapját ünnepeljük.

6. Minden katolikus háztartásban legyen Debreceni Katolikus Figyelő! Ezzel a mottóval vigyék magukkal az újságos polcról 100 Ft-os (önköltségi) áron egyházközségünk pünkösdi kiadványát.

Gondoljunk azokra is, akiknek kedvében járhatunk azzal, ha ők is kézbe vehetik a Figyelő egy példányát. Köszönetet mondok mindazoknak, akik írásaikkal és háttérmunkájukkal kivették részüket e legújabb szám megjelentetéséból.

7. Jún. 17-21-ig lesz 1 hét Nyári Napközis Tábor a plébánián. Alsó- és felső tagozatos iskolások jelentkezését várom. Lesz benne egynapos kirándulás autóbusszal, amelyre azok a gyermekek is jöhetnek szüleikkel, nagyszüleikkel, akik a táborban nem vesznek részt. Mielőbbi jelentkezést várok a táborba. Jelentkezési lap elvihető a sekrestyéből. Részvételi díj egy hétre személyenként 7500 Ft. Ebben minden költség benne van, beleértve tízórait, meleg ebédet uzsonnát és az egy napos kirándulást.

8. Főpásztorunk ezüstmiséjét június 18-án 18 órától mutatja be a székesegyházunkban, amelyre mindenkit hív szeretettel. A hálaadó szentmise perselyadományát és az ajándékokra szánt összeget felajánlja az üldözött Srí Lanka-i katolikusok megsegítésére.

9. Június 22-én 10 órától 1 pap és 2 diakónus szentelése lesz székesegyházunkban.

10.Június 23-án Úrnapja. Folytassuk a virágszirmok gyűjtését, hogy bőven legyen mit hinteni az úrnapi körmeneten az Oltáriszentség elé.

Mentes a vírusoktól. www.avast.com