17 November, 2019 07:20

HIRDETÉSEK AZ ÉVKÖZI 33. VASÁRNAP (november 17.)

1. Ma ünnepeljük a Szegények Világnapját.

Fél 6-kor ünnepélyes esti dicséretet éneklünk. A 18 órai szentmise után pedig Nagy Péter, a szegedi dóm orgonistájának jótékonysági hangversenyén vehetünk részt. Műsora a hirdetőn olvasható.

2. Kedden 18:30-tól lesz a következő FILMKLUB a Szent József Gimnázium dísztermében (2. emelet). Megnézzük Kálmán László dokumentumaiból összeállított filmet Mindszenty József bíboros, hercegprímás máriacelli temetéséről.

3. Szerdán 10 órától folytatódik az IDŐSAKADÉMIA a 6. teremben. Témája: Új élet az élet után – a gyászról és a túlvilágról.

4. Szombaton, Krisztus Király főünnepének előestéjén 17–18 óra között szentségimádást tartunk készületként a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra.

Ezen a napon a 18 órai szentmisében lesz az idén kerek évfordulós házaspárok hálaadása, akiket a szentmise után szerény agapén látunk vendégül.

5. Liturgikus emléknapok és ünnepek e héten: kedden Árpád-házi Szt. Erzsébet ünnepe, csütörtökön a Boldogságos Szűz Mária bemutatás a templomban emléknap, pénteken Szt. Cecília szűz és vértanú emléknapja.

6. Vasárnap ránk köszönt Krisztus, a Mindenség Királya főünnepe. Országos gyűjtést tartunk a Karitász javára.

7. Nov. 29-én, pénteken 16:00-tól lesz a 7. teremben adventikoszorú-készítés. Az iskolai tanítás befejezése után folyamatosan jöhetnek a gyerekek szüleikkel, a fiatalok és felnőttek. Semmiféle kelléket nem kell hozni hozzá. Feliratkozás azonban szükséges a sekrestyében vagy az irodában mától nov. 26-ig. Az itt elkészített koszorúkat ünnepélyesen megáldjuk a templomban. Szeretettel várjuk a kedves érdeklődőket!