12 January, 2020 13:23

HIRDETÉSEK URUNK MEGKERESZTELKEDÉSÉNEK VASÁRNAPJÁN
(JAN. 12.)

1. Ma Urunk megkeresztelkedésének ünnepével befejeződik a karácsonyi időszak, és megkezdődik az évközi idő hamvazószerdáig (az idén február 25-ig) tartó része.

Ugyancsak ma véget ér Szidor János diakónus gyakornoki ideje plébániánkon, és visszatér az egri szemináriumba tanulmányainak befejezésére. Illesse köszönet tanulékony lelkületű bekapcsolódásáért egyházközségünk hitéletébe, tevékeny szolgálatáért és terhelhető helytállásáért, amellyel segítette a lelkipásztorkodást!

2. Holnap, hétfőn 08:00-tól kezdjük a karácsonyfa és betlehem elbontását. Minél többen vállaljunk részt ebből a munkából.

Az esti szentmise után pedig folytatódik a bibliaóra a 7. teremben.

3. Kedden 18:00-tól lesz a következő FILMKLUB a Szent József Gimnázium dísztermében (2. emelet). Megnézzük „A két pápa” c. filmet. A filmben a színészlegenda Anthony Hopkins alakítja XVI. Benedeket és Jonathan Pryce Ferenc pápát. A film rendezője az Oscar-díjra jelölt (brazil) Fernando Meirelles.

4. 20 éves a Debrecen-Televízió Erőnk Forrása című országosan is egyedülálló vallási műsora. A Médiacentrum Debrecen, a történelmi egyházak és a zsidó hitközség vezetőivel közösen adnak hálát a műsor eredményességéért kedden, január 14-én, 17 órakor. Az Erőnk Forrása ünnepi műsorának felvételére a híveket is várják szeretettel a Debreceni Görögkatolikus Metropolitai (érsekségi) Hivatal aulájába (Petőfi tér 8.).

5. Mához egy hétre, vasárnap

15:30-tól FIATAL CSALÁDOSOK vasárnapi körének összejövetelét tartjuk a 7. teremben. Szeretettel várjuk és látjuk a csoporthoz csatlakozni akaró fiatal házasokat és családosokat.

17 órakor kezdetét veszi a görög katolikus főszékesegyházban az egyetemes imahét a Krisztus-hívők egységéért. A közös imák mindig 17 órakor kezdődnek; beosztásuk a hirdetőn olvasható. Nálunk jan. 22-én, szerdán lesz az imaóra.

17:30-kor ünnepélyes esti dicséretet éneklünk.

Az esti szentmise után Kiss Zoltán orgonaművész jótékonysági koncertjén vehetünk részt. Műsora a hirdetőn olvasható.

6. Liturgikus emléknapok és ünnepek e héten: szerdán Remete Szt. Pál, pénteken: Szt. Antal apát emléknapja és szombaton Árpád-házi Szt. Margit szűz ünnepe lesz.

7. 1 távolabbi hitéleti program: január 26-án 15:00-kor a 6. teremben cursillós csoporttalálkozót tartunk, amelyre szeretettel hívom a Cursillo-n részt vett férfiakat és nőket. A cursillo egyházunk egyik jelentős felekezetközileg elterjedt megújulási mozgalma.