15 February, 2020 21:38

HIRDETÉSEK AZ ÉVKÖZI 6. VASÁRNAP (FEBR. 16.)

1. Ma 15:30-tól FIATAL CSALÁDOSOK vasárnapi körének összejövetelét tartjuk a 6. teremben. Szeretettel várjuk és látjuk a csoporthoz csatlakozni akaró fiatal házasokat és családosokat. 17:30-kor pedig ünnepélyes esti dicséretet éneklünk.

2. Szerdán 10 órától folytatódik a 6. teremben az Idősek Akadémiája. Témája: Testi-lelki bajaink orvoslása. Hívom és várom az időseket, hogy velük egykorú emberek derűs társaságában töltsenek el néhány tartalmas délelőtti órát.

17 órától pedig a Kölcsey Központ Bényi Árpád termében Dolhai Lajos, a Nemzetközi Teológiai Bizottság tagja, az Egri Hittudományi Főiskola rektora tart prezentációs előadást az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus céljáról, az előkészület folyamatáról és főbb eseményeiről.

3. Szombaton 9 órától a 7. teremben kezdetét veszi az idén templomunkban házasodni akarók számáraa jegyesbeszélgetés-sorozat 1. alkalma. A részvételnek nem akadálya az, ha eljegyzés még nem volt, vagy az esküvő ideje még nincs kitűzve.

15 órától pedig farsangi mulatságba hívom a gyermekeket a 7. hittanterembe. A farsang része a jelmezverseny, vetélkedő, kreatív kuckó, tombola és büfé. Belépő: 1 db tombolatárgy és egy tálca sütemény. A gyermekek szüleit pedig ugyanekkor tea- és kávéházba hívom.

4. A következő vasárnap országos gyűjtést tartunk a katolikus iskolák javára. Szeretettel köszönjük meg a Kedves Hívek minden eddig nyújtott támogatását egyházi iskoláink működése érdekében. Egyházmegyénkben az elmúlt években gyarapodott az egyházi fenntartású iskolák száma. Így az állami támogatás mellett az egyházmegye részéről is egyre több ráfordítással jár a 10 iskola fenntartása. Ehhez kérjük híveink imáit és nagylelkű adományait.

Ugyancsak ezen a vasárnap 19 órától Homolya Dávid jótékonysági orgonakoncertjén vehetünk részt. Műsora a hirdetőn olvasható.

5. Liturgikus ünnep e héten: szombaton lesz Szt. Péter apostol székfoglalásának ünnepe.

6. Február 28-tól márc. 1-ig — péntek délutántól vasárnap délig tartó — Házas Hétvégére hívjuk az öt évnél hosszabb ideje szentségi házasságban élő házaspárokat Ez a Házas Hétvége segítséget nyújt ahhoz, hogy a mindennapok rohanásában megkopott szeretetet felélesszék, és lelki sebeik gyógyuljanak. Jelentkezni lehet a programot hirdető plakátról elvihető telefonszámon.

7. Szükségessé vált az altemplom bejárati rácsában a zárcsere. Az új zárhoz az új kulcsok csütörtöktől (febr. 20.) kérhetők 550 Ft-ért a plébániairodán, vagy a templomban a templomőrtől és a sekrestyéstől.