13 September, 2020 17:09

HIRDETÉSEK AZ ÉVKÖZI 24. VASÁRNAP (szept. 13.)

1. Ma országos gyűjtést tartunk a Szentföldi Katolikus Egyház javára.

2. Megkezdődött a templomi hitoktatás, amelynek beosztása olvasható a hirdetőn.

3. Bérmálkozásra jelentkezhetnek a betöltött 13 év fölötti fiataljaink. Jelentkezési lap a bérmálkozási felkészítőre elvihető a sekrestyéből vagy kérhető a plébániairodán.

4. Holnaptól kezdődik a bibliaóra az esti szentmise után itt a templomban. Mindenki meghívott, aki vágyakozik arra, hogy az Evangélium fényében lássa és alakítsa életét.

5. Kedden 18 órától kezdetét veszi a FILMKLUB a Szent József Gimnázium dísztermében (2. emelet). Megnézzük a Mennyország gyermekei c. palesztin filmet. Hossza 1 óra 27 perc.

6. Szerdán 10 órától megkezdődik az Idősek Akadémiája a 7. teremben. Témája: Nagytakarítás – megtisztuláshoz, mélyebb önismerethez. A beszélgetéseket vezeti Berényiné dr. Felszeghy Márta. Hívom az időseket, hogy velük egykorúak derűs társaságában töltsenek el néhány tartalmas délelőtti órát.

7. Szept. 22-én, kedden, megkezdődik a katekumenátus az esti szentmise után, 18:30-kor, a 6. teremben. Mindazokat várom erre, aki katolikus keresztény akar lenni; aki bár megkeresztelt, de a többi szentségben még nem részesült, és aki a katolikus egyházzal teljes közösségre kíván lépni, azaz katolizálni szeretne.

8. Minden katolikus háztartásban legyen Debreceni Katolikus Figyelő! Ezzel a mottóval elvihető az újságos polcról 100 Ft-os (önköltségi) áron egyházközségünk kiadványának legújabb száma. Megtalálható benne a templomi gyermek- és ifjúsági hitoktatás, valamint a felnőttképzés rendje.

9. A jún. 21-től szept. 2-ig megtartott nyári ministránsversenybe 28 gyermek kapcsolódott be. Közülük 3. helyezett: BARANYA TAMÁS (14 alkalommal); 2. helyezett: FEKETE KRISTÓF (15 alkalommal) és 1. helyezett GYARMATI BALÁZS (20 alkalommal). Odaadásukért köszönet illeti őket. Szorgalmuk jó példaadásul szolgál gyermekeinknek.

10. Liturgikus ünnepek és emléknapok e héten: hétfőn — Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepe, kedden — Fájdalmas Szűzanya emléknapja és szerdán — Szt. Kornél pápa és Szt. Ciprián püspök vértanúk emléknapja.

Mentes a vírusoktól. www.avast.com