20 September, 2020 08:05

HIRDETÉSEK AZ ÉVKÖZI 25. VASÁRNAP (szept. 20.)

1. Kedden, megkezdődik a katekumenátus az esti szentmise után, 18:30-kor, az 5. teremben. Erre várom mindazokat, akik keresztelkedni akarnak; akik bár megkereszteltek, de a többi szentségben még nem részesültek, és akik a katolikus egyházzal teljes közösségre kívánnak lépni, azaz katolizálni szeretnének.

2. Szombaton 15 órától szemlélődő erdei gyalogtúrára hívjuk minden korosztálybeli Testvérünket a Nagyerdőre. A túra hossza 3,5 km (kb. 1 óra). Gyülekező 14.45-től a köztemető 3-as kapuja előtt.

3. Liturgikus ünnepek és emléknapok e héten: hétfőn — Szent Máté apostol és evangélista ünnepe. Ezen a napon lesz egyházmegyénk főpásztora kinevezésének 5. évfordulója. Foglaljuk őt és püspöki szolgálatát imáinkba!

Szerdán — Pietrelcinai Szt. Pió áldozópap emléknapja, csütörtökön — Szt. Gellért püspök és vértanú ünnepe.

Mához egy hétre ünnepeljük a SZENTÍRÁS VASÁRNAPJÁT és tartjuk az elvándorlók és menekültek világnapját.

4. Október 8–11. között rendezik meg „72 óra kompromisszum nélkül” elnevezésű, háromnapos önkéntes ifjúsági akciót. Ebben a programban a fiatalokat arra hívják, hogy együtt tegyenek másokért, környezetükért, és segítsenek ott, ahol szükség van rájuk. A résztvenni akaró fiatalok jelentkezhetnek mátólfeliratkozássala sekrestyében vagy a plébániairodán.

5. Az elmúlt hetekben több bejelentés is történt városunkban, mely szerint csalók próbáltak tévedésbe ejteni idős személyeket.

Az úgynevezett „unokázós” csalók telefonon hívják fel az idős embereket. Az elkövetők a kiszemelt áldozat hozzátartozójának – unokájának, gyermekének, házastársának – adják ki magukat, vagy azt mondják, hogy az ő megbízásából telefonálnak. Azt állítják, hogy a hozzátartozó valamilyen bajba került (például autóbalesetet szenvedett vagy olyan ügyletbe keveredett, amellyel nagy tartozást halmozott fel) és sürgősen pénzre van szüksége.

Ilyen esetekben legyenek óvatosak és azonnal ellenőrizzék a hívás valóságtartalmát! Hívják fel azt a személyt, akire az ismeretlen telefonáló hivatkozik! Ha nem tudják elérni a hívott felet, akkor vegyék fel kapcsolatot valamelyik másik közeli hozzátartozójukkal!

Soha ne bízzanak meg váratlanul telefonáló vagy személyesen megjelenő idegen személyben!

Mentes a vírusoktól. www.avast.com