17 October, 2020 21:23

HIRDETÉSEK AZ ÉVKÖZI 29. VASÁRNAP (október 18.)

1. Ma van missziós vasárnap. Szolidáris elkötelezettségünket a missziók ügye mellett most kifejezhetjük nagylelkű perselyadományunkkal, amelyért hálás köszönetet mondok.

2. Szerdán 10 órától folytatódik az IDŐSAKADÉMIA a 7. teremben. Témája: Leggyakoribb kérdéseink.

A beszélgetést vezeti Berényiné dr. Felszeghy Márta családgondozó, a Forrás Lelki Segítők Egyesületének munkatársa.

3. Liturgikus ünnepek és emléknapok e héten: csütörtökön Szt. II. János Pál pápa és pénteken, nemzeti ünnepünkön, Kapisztrán Szt. János áldozópap emléknapja.

4. Mához 1 hétre, okt. 25-én, kezdetét veszi a téli időszámítás. Ne felejtsük el óráinkat (1 órával) visszaállítani!

5. Értékes hitvalló szokás az újonnan készült vagy felújított síremlékek megszenteltetése. Aki szeretne síremlékszentelést kérni, mielőbb jelezze a plébánián.

6. Nov. 1-jén, Mindenszentek parancsolt főünnepén, a köztemető 2. sz. ravatalozója előtt 15.30-kor kezdődik a szentmise.

7. A szentmise egész idején minden résztvevő köteles:

— érkezéskor csak a főbejáratot, távozáskor pedig a 2 mellékajtót használni;

— a szájat és orrot eltakaró védőmaszkot viselni;

— templomba érkezéskor kézfertőtlenítésre vagy a magával hozott, vagy a templom bejáratánál kihelyezett fertőtlenítőszer használatával;

— A kézbe áldoztatás rendje: Az áldozók a két padtömb között a 1,5m védőtávolság megtartásával és védőmaszkban járulnak szentáldozáshoz.

Mindkét kezüket — amennyire hosszan csak lehet — nyújtsák előre, majd az Oltáriszentséggel a tenyerükön tegyenek 5-6 lépést oldalra, igazítsák a szájmaszkot az álluk alá és így vegyék magukhoz az Oltáriszentséget. Utána visszaigazított szájmaszkkal a padokat megkerülve menjenek vissza a helyükre.

Mentes a vírusoktól. www.avast.com