15 November, 2020 10:05

HIRDETÉSEK AZ ÉVKÖZI 33. VASÁRNAP (november 15.)

1. Ma ünnepeljük a Szegények Világnapját.

Ma emlékezünk meg Palánki Ferenc püspök atya beiktatásának ötödik évfordulójáról. Foglaljuk őt és püspöki szolgálatát hálaadó és kérő imáinkba!

2. Mától minden vasárnap a Debrecen TV fél 12-kor szentmisét közvetít székesegyházunkból. A szentmisét Palánki Ferenc püspök atya mutatja be, amely követhető a dehir.hu oldalán (https://dehir.hu/dtv), a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye facebook oldalán (https://www.facebook.com/dnyem/) és az egyházmegye youtube csatornáján (https://www.youtube.com/channel/UCQQy1JVWk5td9GSGHI9X7Ng).

3. Szombaton Krisztus, a Mindenség Királya főünnepének előestéjén 17–18 óra között szentségimádást tartunk készületként a 2021-es Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra. Székesegyházunk a regisztrált helyszínek között található. Tekintettel a járványügyi helyzetre, most otthoni imával is be lehet kapcsolódni a szentségimádásba.

Ezen a napon a 18 órai szentmisében lesz az idén kerek évfordulós házaspárok hálaadása, akiket a szentmise után rövid irodalmi műsorral is köszöntünk.

4. Liturgikus emléknapok és ünnepek e héten: csütörtökön Árpád-házi Szt. Erzsébet ünnepe és szombaton a Boldogságos Szűz Mária bemutatása a templomban emléknap.

5. Vasárnap Krisztus, a Mindenség Királya főünnepén országos gyűjtést tartunk a Karitász javára.