2 January, 2021 17:48

HIRDETÉSEK A KARÁCSONY UTÁNI 2. VASÁRNAP (JAN. 3.)

1. Ma 15 órától csendes szentségimádásra térhetünk be 18:00-ig.

2. Szerdán, január 6-án, URUNK MEGJELENÉSE, VÍZKERESZT parancsolt ünnepét tartjuk. Vízszentelést az előesti és a 10 órai szentmise elején végzünk. Ezt követően otthonaikba vihetnek belőle, hogy imádság kíséretében meghintsék vele otthonukat.

3. Elsőcsütörtökön a 8 órai szentmisét követően egész napos szentségimádás lesz 18 óráig. 17 órától kezdődik az imaóra papi hivatásokért.

4. Pénteken az esti szentmise után, 18:45-től férfikörbe várom egyházközségünk férfiait. Összejövetelünket a 7. teremben tartjuk. Szeretettel várjuk a csoporthoz csatlakozni akaró férfitestvéreinket!

5. Vasárnap URUNK MEGKERESZTELKEDÉSÉT ünnepeljük. Ezzel az ünneppel befejeződik a karácsonyi ünnepkör, és megkezdődik az évközi idő hamvazószerdáig (február 17-ig) tartó része.

6. II. János Pál pápa első magyarországi apostoli útja alkalmával 1991. augusztus 18-án látogatott Debrecenbe, és részt vett ökumenikus imádságon a református Nagytemplomban. Ennek a történelmi jelentőségű látogatásnak 30. évfordulójára elkészíttetjük a nagy pápa életnagyságú bronzszobrát, és felállíttatjuk székesegyházunk lépcsőjén.

A szobor elkészítéséhez örömmel fogadunk adományokat személyes befizetéssel a plébániairodán, vagy postai csekken, vagy banki átutalással egyházközségünk számlaszámára (10702064-70424368-51100005).

A postai csekken és a banki átutalásnál, kérem, tüntessék fel: szoborállításra. Minden adományt hálásan köszönök.

7. Józsán Szeptemberben fogja megnyitni kapuit a Szent György Katolikus Óvoda. Az óvodába várják a gyermekek jelentkezését, valamint a felnőttekét óvodapedagógus és dajka munkakörbe. Érdeklődni és jelentkezni lehet az 52-431-631-es telefonszámon és a szentgyorgyovoda e-mail címen.

8. A Szentlélektől kapott karizmáinkkal az új esztendőben is akarjuk előmozdítani — gondolattal, szóval és cselekedettel — egyházközségünk gyarapodását minden jóban.

Mentes a vírusoktól. www.avast.com