24 July, 2021 15:54

HIRDETÉSEK AZ ÉVKÖZI 16. VASÁRNAP (JÚL. 18.)

1. Hétfőn folytatjuk a Szent József-kilencedet, a Boldogságos Szűz Mária jegyesének tiszteletére. A 7 órai szentmise után énekeljük a Szent József litániát.

A Szent József-oltáron elhelyezett dobozba gyűjtjük a Kedves Testvérek imaszándékait, amelyeket decemberben, a Szent József Év lezárásakor az Ő pártfogásába ajánlunk.

2. Készületként székesegyházunk búcsújára folytatjuk a Szent Anna-kilencedet hétköznap a 7 órai szentmise után.

3. Pénteken és szombaton, a 18 órai szentmisében lesz elmélkedéssorozat A gyógyító Jézus nyomában címmel.

4. Szombaton a 18 órai szentmisében kiszolgáltatjuk a betegek szentségét. Buzdítom idős és beteg Testvéreinket, hogy e szentség felvételével erősítsék kötődésüket Jézus Krisztushoz. A szentség gyümölcsöző felvételének feltétele a szentgyónás és szentáldozás, amely láthatóan kifejezi teljes közösségünket Jézus Krisztussal.

5. Vasárnap, július 25-én, 11 órától tartjuk egyházmegyénk búcsúját Máriapócson. A búcsúra szeretettel hívja és várja püspök atya az egyházmegye híveit.

6. Ferenc pápa rendelkezéséből július utólsó vasárnapja ettől az évtől kezdve egyházunkban a Nagyszülők és Idősek Világnapja.

Ugyanezen a napon az esti szentmise után a Nemzeti Ifjúsági Kórus ad koncertet székesegyházunkban.

7. Székesegyházunk búcsúját július 26-án a 18 órai szentmisében ünnepeljük. Szentbeszédet fog mondani Korzenszky Richárd, a tihanyi bencés apátság kiérdemesült elöljárója. A szentmisében különáldásban részesülhetnek a nagyszülők.

8. Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Titkársága a szeptemberi Eucharisztikus Kongresszus programjaira, így a Ferenc pápa által celebrált zárómisére is, augusztus 29-ig várja a jelentkezéseket. A szervezés megkönnyítése érdekében kérem, hogy minél korábban jelentkezzenek a résztvevők, ugyanakkor a helyek kiosztásánál is elsőbbséget élveznek a korábban regisztráltak.

9. A Nemzetközi Eucharisztikus kongresszus nyitó és záró szentmiséjére autóbusztindítunk az útiköltség 5000 Ft. A jelentkezés július 20-án lezárul.

10. E hét liturgikus ünnepei: csütörtökön Szent Mária Magdolna, pénteken Szt. Brigitta szerzetesnő, Európa társvédőszentje ünnepe és szombaton Árpád-házi Szent Kinga szűz emléknapja.