23 October, 2021 17:25

HIRDETÉSEK AZ ÉVKÖZI 30. VASÁRNAP (október 25.)

1. Szombaton 14.30-tól szemlélődő erdei gyalogtúrára hívjuk minden korosztálybeli Testvérünket a Nagyerdőre. Gyülekező 14.45-től a köztemető 3-as kapuja előtt.

2. Liturgikus ünnepek és emléknapok e héten: hétfőn Szent Mór püspök emléknapja, csütörtökön Szt. Simon és Szt. Júdás Tádé apostolok ünnepe.

3. Mához 1 hétre, okt. 31-én, kezdetét veszi a téli időszámítás. Ne felejtsük el óráinkat (1 órával) visszaállítani!

4. November 6-án 9 órától tartjuk Nyíregyházán a társszékesegyházban az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus egyházmegyei utótalálkozóját. Erre püspök atya szeretettel hívja a Kedves Testvéreket, akik azon személyesen vettek részt, vagy otthonról kapcsolódtak a kongresszusba.

A hívek részvételi szándékukat legkésőbb október 29-ig küldhetik el a nek elektronikus postacímre.

5. November 1-jén, Mindenszentek főünnepén vasárnapi miserendet tartunk. A köztemető 2. sz. ravatalozója előtt 15.30-kor kezdődik a szentmise. Az esti szentmise előtt 17.30-tól énekeljük a Mindenszentek-litániát. Az esti szentmiséhez kapcsolódó lucernáriumot nem az altemplomban fogjuk végezni, hanem itt.

Aki Mindenszentekkor a temetőt áhítatos lélekkel látogatja, és legalább lélekben imádkozik a megholtakért, egész novemberben mindennap teljes búcsút nyerhet a tisztítótűzben szenvedőkért.

Feltételek: gyónás, áldozás és imádság (egy Miatyánk és Üdvözlégy) a Szentatya szándékára. Ez a három feltétel a megszabott cselekedet végrehajtása előtt vagy után több nappal is teljesíthető; az áldozást és az imádságot azonban tanácsos a búcsúval járó cselekedet megtétele napján elvégezni.

Az év többi napján részleges búcsút lehet nyerni temető imádságos lelkületű látogatásakor.

6. Püspök Atya az alábbi felhívással fordul papjaihoz és a hívekhez:

A vírusfertőzés további terjedésének megakadályozása és egészségünk megőrzése érdekében a szentmiséken, különféle templomi imaalkalmakon és más közösségi összejöveteleinken ismét használjunk maszkot, és továbbra is gondosan tartsuk be a kézfertőtlenítés gyakorlatát!

Kér mindenkit, hogy a vírusfertőzés, influenza, vagy egyéb megfázásos betegség tüneteivel senki ne jöjjön szentmisére, és ne vegyen részt templomi imaalkalmakon.

Mentes a vírusoktól. www.avast.com