12 October, 2019 15:11

HIRDETÉSEK AZ ÉVKÖZI 28. VASÁRNAP (október 13.)

1. Kedden 18:30-tól lesz a következő FILMKLUB a Szent József Gimnázium dísztermében (2. emelet). Megnézzük a Mindszenty József bíboros, hercegprímás életét feldolgozó Szeretlek, Faust c. magyar játékfilmet. A filmnézést beszélgetés követi a látottakról.

2. Szerdán 10 órától folytatódik az IDŐSAKADÉMIA a 6. teremben. Témája: Szeretet nyelvét tanuljuk. A beszélgetéseket vezeti Berényiné dr. Felszeghy Márta családgondozó, a Forrás Lelki Segítők Egyesületének munkatársa.

17 és 18 óra között tartunk imaórát a Tiszta Szerelemért a Szt. József Gimnázium diákjaival. Ebben 5 órától lesz szentségimádás, fél hattól pedig rózsafüzér-imádkozás.

3. Szombaton 10 órától kezdődik az elsőáldozók összevont hittanórája a templomban. Ugyanekkor a Svetits Katolikus Gimnázium játékos nyílt napjára hívják a leendő 1. osztályosokat.

4. Mához egy hétre lesz missziós vasárnap. Ferenc pápa rendkívüli missziós hónapot hirdetett meg ez év októberére abból az indíttatásból, hogy a hívek közössége különleges intenzitással élje meg a misszió hónapját és a Krisztus-hívők újból szenteljék magukat a misszió ügyének.

Szolidáris elkötelezettségünket a missziók ügye mellett — az imádság kötelékeinek ápolását továbbra is folytatva — most kifejezhetjük nagylelkű perselyadományainkkal is. A fél 9-es szentmisén a Dalárda fog énekelni.

16 órakor lesz a rózsafüzért imádkozók városi találkozója a Szent László Plébánián. Az elmélkedést Törő András püspöki titkár fogja tartani.

A 18 órai szentmise után pedig Molnár Dániel orgonahangversenyén vehetünk részt. A repertoire a hirdetőn olvasható.

5. E hét liturgikus emléknapjai: kedden A Jézusról nevezett (Avilai) Szt. Teréz szűz és egyháztanítóé, csütörtökön Antióchiai Szt. Ignác püspök és vértanúé, pénteken pedig Szt. Lukács evangélista ünnepe lesz.

6. A Szent Erzsébet Bált nov. 9-én 19:00-tól tartjuk a Szt. József Gimnázium tornatermében. Belépőjegy hétfőtől váltható a plébániairodán felnőtteknek 2000, 13 és 18 év közötti korosztálynak 1000 Ft-ért. 12 éves korig a belépés ingyenes.

Becsomagolt tombolatárgyak felajánlhatók és leadhatók a plébánián vagy a sekrestyében!

7. Valamennyi hitéleti programra szeretettel várjuk az érdeklődőket.

Mentes a vírusoktól. www.avast.com